středa 31. července 2019

Jak udělat hranolky v troubě

Recept, jak v troubě udělat z mražených hranolek stejně křupavé jako ty na oleji. Ochucené hranolky z trouby. Předehřejte troubu na 20 horkovzdušnou na 1stupňů. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky.


Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Hranolky rozložte v dostatečné. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, přidejte hranolky a povařte je zhruba minuty, aby byly ještě lehce nedovařené. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly. Tématické fráze: hranolky v troubě domaci hranolky v troubě bramborové hranolky v troubě mražené hranolky v troubě hranolky v horkovzdušné troubě hranolky z brambor v troubě jak upéct hranolky v troubě jak udělat hranolky v troubě pečené hranolky domáčí bramborové hranolky v troubě pečení hranolek v troubě příprava.


Teda ne že by to bylo zdravé, ale dělá se to v té naší nové troubě parádně dozlatova. Na pečící papír naskládám vedle sebe na cca mm silné plátky pokrájené brambory, pak na ně přimáčnu utěrku a vysaju tak přebytečný škob, potom brambory docela dost osolím a šup s nimi do trouby dřív, než stihnou začít pouštěte. Nebudeme si mazat med kolem pusy: takové hranolky , jaké připravíte předvařením a dvojím smažením, v troubě neuděláte. Máme pro vás ale pár vychytávek, jak se jim opravdu přiblížit a pochutnat si na jedničku. Pusťte se do toho s námi a nebudete litovat!


Udělejte si své domácí hranolky. Recept na domácí bramborové hranolky , které si dochutíte podle vlastní chuti. Na přípravu domácích hranolek budete potřebovat jen brambory, sůl a olej. V ní je minut vařte, pak vodu sceďte, a když z hranolků uteče pára, dejte je minimálně na hodinu do lednice (ale mohou tam být i přes noc).


Poté rozpalte v pánvi olej a hranolky usmažte dozlatova. Vyjměte je, osušte v papírových utěrkách a osolte. Dva plechy vyložte pečicím papírem, nasypte na ně hranolky a vydatně je pokapejte olejem.


Důkladně hranolky promíchejte, aby byly ze všech stran omaštěné olejem. Připravte si doma chutné domácí hranolky v troubě , které jsou mnohem lepší než ty kupované. Není na tom nic těžkého a navíc si na nich skvěle pochutnáte. V minulosti existovaly předsmažené hranolky jen jedny a dělali jsme je jak v troubě , tak v oleji. Liší se tím, že ty do trouby obsahují víc tuku, takže pokud tam usmažíte hranolky pro troubu neurčené, budou sušší.


Když doma připravené hranolky upečeme v troubě na pečicím papíře, nebudou obsahovat žádný tuk. Podobně jako v horkovzdušné troubě. Problém je, že většině lidí začnou připadat suché. Můžeme to trochu vylepšit přidáním tuku na plech, alobal nebo tefal, prostě na povrch, na kterém budeme v troubě péct.


Pokud chceš použít mikro, musíš mít takovou, co má funkci crisp - a i tak to není nic moc. Rozhodně nestačí nakrájet brambory a hodit je do rozpáleného oleje. Takové hranolky budou uvnitř tuhé a nebudou křupavé. Ty pečené v troubě zase chutnají spíš jako pečené brambory než hranolky. Navíc, jak se během našeho pokusu ukázalo, co člověk to jiná hranolka.


Někdo nedá dopustit na ty uvnitř kašovité, jiný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky