středa 17. července 2019

Hořčíková anoda životnost

Je třeba opravdu jednou za dva roky, kontrolovat. Bojler John Wood - životnost let posts aug. Titanová anoda do bojleru TUV posts jan. Standardně se do ohřívačů vody instaluje jedna hořčíková anoda , která slouží jako dodatečná ochrana proti korozi a prodlužuje tak životnost.


Hořčíková anoda upravuje elektrický potenciál uvnitř nádoby na hodnotu, která omezuje korozi nádoby. Možnost připojení hořčíkové anody u některých modelů.

Přesný princip funkce hořčíkové anody spočívá v tom, že hořčík ponořený ve vodě, která v důsledku v. V nádrži působí kyslík a tvrdá,nejhorší železitá voda,která tento rozklad umocnuje. Pokud máte povrchovou vodu (přehradní a pod.)tak bych si z toho nedělal hlavu,ale pokud máte vodu studníční,a ještě ktomu s vysokým obsahem železa,a plastové vodovodní. Klasická hořčíková byla poměrně rychle sežrána. Jako anoda tyč bude i nadálespotřebovat v ohřívač vody,anodové tyče životnost se. Pro zamezení koroze nádrže v případě, že dojde k poškození smaltu, je používána ochranná hořčíková.


Elektroda je záměrně z méně kvaliního kovu,elektrogalvanická koroze napadá nejprve tyto části. Tento jev dokáže zlikvidovat i nerezovou vložku ,bojler. Proto by ji měl servisní technik pravidelně čistit od možných vodních usazenin, případně měnit za novou.

Náhradní díl na bojler. Ke snížení životnosti může dojít v případech, kdy hořčíková anoda není pravidelně kontrolována, případně měněna, jak je uvedeno v návodu k montáži a obsluze. Děkujeme Vám za důvěru projevenou nákupem dalšího ohřívače naší značky a věříme.


Standardní hořčíková (magnezitová) anoda má životnost okolo dvou let, po kterých je potřeba ji vyměnit. Každá hořčíková anoda prochází během své činnosti elektrochemickým procesem, který vede k jejímu pozvolnému zanášení a rozpouštění. Její životnost je závislá na kvalitě smaltu a na tvrdosti a chemickém. Nejčastěji používanou metodou ochrany kovu před elektrochemickou korozí je tzv. Anodová tyč hořčíková DZ Dražice.


Vhodné pro zásobníky DZ Draži. Připojení pomocí závitu vnějšího M8. Firma DZ Dražice proto začala v letošním roce nově vyrábět vybrané ohřívače vody se dvěma. V případě velkých smaltovaných ploch je ovšem její účinnost oslabena.


V procesu skutečné používané aktuální měření pracovní potenciál je mezi-1. Proto může poskytnout nejúčinnější ochranu staveb. Magnesiová anoda jako dodatečná ochrana proti korozi také prodlužuje životnost nádoby a tím dále zvyšuje vysokou užitnou hodnotu, kterou dostáváte s koupí ohřívače vody DZ Dražice. V elektrolytovém prostředí se různé materiály navzájem dotýkají a vytvářejí tak galvanickou reakci a méně ušlechtilý kov ( anoda ) tak koroduje. Zbylý materiál je v takovém případě katoda a tím.


Přísně kontrolovaný proces smaltování ponorem je prováděn s vrchním nátěrem při teplotě 8°C.

Velká ochranná hořčíková anoda snižuje usazování minerálů a usnadňuje údržbu produktu. Máte někdo zkušenosti s životností a funkčností titanové anody do bojleru ? Má význam a připlatit si za ní, nebo radší pravidelně měnit. Anoda 26x5mm – s vodičem 80mm 4Kč s DPH.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky