pondělí 22. července 2019

Mast na spáleniny od sluníčka

Mast natírejte podle potřeby na pokožku podrážděnou od sluníčka , ale i na spáleniny způsobené při vaření nebo pečení. Pleť se krásně zklidní a bude se rychleji hojit. A když už jsme u té aloe very, zkuste také úžasné aloe vera máslo nebo některý z jiných ekokozích receptů s touhle skvělou rostlinkou. Nejslabší formou popáleniny od sluníčka je zčervenání – zarudnutí kůže. Různé masti rozhodně nejsou vhodné, spálená pokožka potřebuje dýchat a mastné přípravky ji v tom rozhodně nepomůžou.


Mírné spáleniny se vyznačují růžovou až zčervenalou pokožkou, která je horká, bolestivá a svědí.

Syrový vaječný bílek je výborný na spáleniny , které si uděláte při vaření. Kůži zchladí a zklidní. Je proto skvělý i na kůži spálenou od sluníčka. Namažte na postižené místo a nechte působit několik minut, pak setřete vlažnou vodou.


Mast na spáleniny a podráždění od sluníčka V minulém článku, ve kterém jsme vyráběli parádní mast na bolístky s levandulí, měsíčkem a heřmánkem , jsme vám slíbili, že si spolu domácích zázračných mastí, bez kterých si léto nedokážeme představit, umícháme víc. Nepříjemné popáleniny od sluníčka. Asi každý někdy v životě zažil, jaké to je být spálený od sluníčka.


I přes to, že je tento typ popálenin docela běžný, neměl by se rozhodně podceňovat.

Na první pohled sice spáleniny od sluníčka vypadají neškodně, opak je ale pravdou a mohou být velmi nebezpečné. Nejlepší je bezprostředně po spálení si dopřát klid v domácím prostředí. Pokud se však z nějakého důvodu nemůžete odlepit od pláže, pak určitě aplikujte opalovací krém s minimálním SPF na postižené místo a také na celý zbytek těla. Rozhodně se držte ve stínu a zakryjte spálenou oblast oblečením.


Mast Betadine je antiseptický, desinfekční přípravek se širokým spektrem účinku proti bakteriím, virům, plísním a prvokům. Přípravek se používá mj. V gramu masti je obsaženo 1mg léčivé látky povidonum iodinatum (jodovaný povidon), což odpovídá mg aktivního jodu. Dávejte pozor na velikost chlazené plochy, ta by v jednu chvíli neměla přesahovat tělesného povrchu.


Hrozí totiž podchlazení organismu. Léky na spáleniny , popáleniny - detailní popis Jak se správně chovat při pobytu na slunci? Je tedy nutno dbát na správný výběr opalovacího krému a na délku doby vystavení pokožky přímému slunečnímu záření. Popáleniny a spáleniny vznikají v důsledku působení přímého nebo nepřímého tepla (suchého i mokrého). Podle intenzity a rozsahu rozlišujeme stupně popálení.


Všechny stupně popálení, kromě prvního, vyžadují lékařské ošetření. Autor: Ekokoza V minulém článku, ve kterém jsme vyráběli parádní mast na bolístky s levandulí, měsíčkem a heřmánkem , jsme vám slíbili, že si spolu domácích zázračných mastí, bez kterých si léto nedokážeme představit, umícháme víc. Doplňková péče při: alergické pokožce, alergické vyrážce, alergii na slunce, atopickém ekzému, černých tečkách, mikrobiálním ekzému, periorální dermatitidě, popraskaných dlaních, prasklinách kůže na kolenou a loktech, prasklinách kůže na patách, solární dermatitidě, spáleninách od slunce, záděrách.


Můžete také místo namazat mastí na spáleniny , kterou dostanete v každé lékárně.

Její aplikace však může být bolestivá, neboť mast je zapotřebí obvykle pořádně vetřít, přičemž se logicky nevyhneme doteku postižených míst. Pořiďte si tělové mléko po opalování, pěnu, zklidňující mast nebo krém s panthenolem a ošetřete spáleniny od sluníčka. Zklidňuje podrážděnou pokožku a regeneruje ji. Urychluje hojení epidermálních ran, jako jsou spáleniny od sluníčka , popáleniny, ale i štípnutí od hmyzu. Nejbolestivější bývají spáleniny uší, nosu, pánské kouty, ale i ramena, záda nebo dekolt.


Podíváme se tedy, co na spálení od sluníčka. Popáleniny od slunce vznikají v průběhu několika hodin po vystavení kůže nadměrnému slunečnímu záření. Jsou za ně odpovědné ultrafialové paprsky slunečního záření a snadno vznikají hlavně od odrážejících se paprsků ( na vodě či sněhu).


Láhev uzavřete, dejte na teplé místo a denně protřepejte. Nechte dnů louhovat, pak sceďte. Na spáleniny je vhodný panenský olivový olej, v němž se dnů macerovaly listy bílé lilie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky