úterý 1. března 2016

Návod na výrobu parního stroje

Využití parního stroje. Jeden příklad za všechny: Na chatě nemáme prou ale všude kolem je spousta dřeva, proto můžeme malým parním strojem pohánět třeba alternátor z auta, nebo na hnací hřídel nasadit brusku. Větší parní stroje tohoto typu mají takovou sílu, že je lze využít jako motor k cirkulárce. Zmačkejte pár kusu novin a položte je do prostoru pod mřížkou na spodku parního stroje.


Jakmile dřevěné uhlí vzplane, nechte jej – minut hořet.

Když začne hořící uhlí ohřívat vodu ve vinutí trubky, v horní plechovce se začne vytvářet pára. Jakmile pára dosáhne dostatečného tlaku, vytlačí dřevěnou. Na tomto videu je vidět funkce prvního parního stroje. Byl také označován jako první tryskový motor. Náš návrh parního stroje se opírá o návod na jeho výrobu z několika listů ze sborníku z 50.


Zaujal nás hlavně proto, že se podle něj dá postavit funkční model parního stroje z dostupných dílů. Samozřejmě jsme se neobešli bez úpravy.

Nemáte-li ponětí, jak na to, přečtěte si následující návod na výrobu roušky. Důležité je, aby velikost odpovídala vašim rysům – tvar se přizpůsobí ohnutím drátku na nose. Odměřte dva, lépe však tři, čtverce nebo obdélníky plátna, které vám.


Staré posteľné prádlo, utierky či iný bavlnený materiál, ktorý máme doma, je vhodný na výrobu rúška. Sušice, největší překážkou bylo sehnat gumičky a vázačky k rouškám, jejich výroba při množství 5ks na osobu by trvala věčnost. Kdyby deska zůstala rovná, pružila by. Válec vyrobíme z kalibrované duralové nebo hliníkové trubky síly mm, ∅ 40–mm, délky 1mm. Vzhledem k vysoké poptávce a nedostatku dezinfekčních gelů a přípravků pro vás máme několik rad a tipů.


Ušít roušku zvládne každý a to i bez šicího stroje. Pokud máte šicí stroj tak to co šiju v ruce si ušijte na stroji. Vycházím ze čtverce který je velký 20cmx20cm. Pokud se chcete na něco zeptat tak se ptejte do komentářů, ráda vám odpovím.


Doba běhu parního stroje po všech úpravách nebyla změřena, protože vždy došlo palivo v hořáku dříve, než voda v kotli. Použitý hořák na kapalný líh hoří cca - min, voda v kotli postačí v tomto případě asi na náplně paliva (kotel plněn vařící vodou). Výrobcem udávaná doba běhu - minut se tedy.


Zarážka na knihy - ryba.

Podle našeho návodu to snadno zvládnete. Návod pro samostatnou práci. Od včerejška musíme povinně nosit roušky. Toto nařízení bychom měli brát vážně, protože tak můžeme pomoci v boji proti šíření koronaviru. Frotté bryndáčky Canpol Babies.


Je vyrobena z vysoce kvalitní 100procent bavlněné froté. Vnitřní vrstva je podšita měkkou folii, který také chrání oděv před nečistotami. Pohodlné a praktické zapínání na suchý zip.


Bryndák zvyšuje komfort. Papiňák má výhodu vtom, že je levný, snadno dostupný a bezpečný. Hodí se na výrobu páry pro pohon malých parních motorů.


Má však také nevýhody, pramenící z fyzikálních zákonů, a ty je, jak známo, těžké přečůrat. O tom, že nošení roušek má v současné situaci smysl, není pochyb. Bohužel jich však stále není na našem trhu dostatek, a proto přicházíme s návodem, jak si můžete bavlněnou roušku vyrobit doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky