středa 23. března 2016

Zelí kysané cena

Zelí kysané cena

Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Výše slevy na Andaco kysané zelí bílé 500g v obchodech Globus je.


Akce platí ještě dní a konečná cena činí 11. Své místo v povědomí lidí si udržuje již po staletí a ani v dnešní době obliba křimického zelí neklesá. Naše rodinná firma se zabývá pěstováním zelí a jeho následným zpracováním na kysané zelí a zelné saláty.


Součástí naší produkce jsou též další zemědělské plodiny jako brambory a cibule. Naše kysané zelí a zelná šťáva jsou vyhlášené svými pozitivními účinky na zdraví. Křimické zelí vzniká na základě mléčně kvasného procesu bez použití urychlovačů. Za jedinou sezonu, která většinou trvá od září do prosince, se zde zpracuje kolem 2tun hlávek.


Zelí kysané cena

Koupit je u nás možné jak již hotové kysané zelí , tak i krouhané hlávky, jež si lidé mohou doma sami naložit. Kupované kysané zelí se tomu domácímu zdaleka nevyrovná. Možná jste ale netušili, že si kysané zelí můžete naložit doma, a to i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to. Sterilizace kysaného zelí udrží zelí déle k použitelnosti, ovšem sterilizací se veškerá pozitiva kysaného zelí ztrácí.


Pokud i tak chceme, abychom měli zelí do zásoby, tak když kysané zelí dosáhne optimální kyselosti, to je nejčastěji po týdnech, můžeme jej sterilovat. Vhodné jsou sklenice s obsahem l. Takto konzervované zelí můžeme použít stejně jako zelí kysané , to znamená pro další tepelnou úpravu nebo bez tepelné úpravy s ochucením jako salát. Luboš Dupač, Nesvačily. Do hrnce nastrouháme tři hlávky zelí , zalijeme je horkou vodou a necháme přejít varem.


Zelí kysané cena

Zelí naložené narychlo. Kdyby bylo ve sklenici během kvašení nedostatek tekutiny, svařte vodu se solí v poměru g soli na litr vody a tímto roztokem zelí po vychladnutí zalejte. Na výrobu domácího zelí skvěle poslouží neprůhledný plastový kbelík, který zabrání přístupu světla.


Pak zelí dřevěným tloučkem, velkou vařečkou se zploštělým koncem či vyvařenou dřevěnou paličkou na maso zhruba 10–minut tlučte, aby získalo jasnější barvu, a hlavně pustilo šťávu. Tradičně se kysané zelí připravuje v keramickém hrnci, jehož uzávěr tvoří kus vlhké tkaniny, dřevěná deska a těžký kámen. Tento uzávěr však není zcela vzduchotěsný a kysané zelí se tak může začít kazit na styčné ploše nálevu, kde dochází ke kontaktu se vzduchem. Sterilizováním, vařením, dušením, anebo pečením se cenné látky znehodnocují, proto se kysané zelí doporučuje konzumovat v syrovém stavu, např.


Hubnoucí efekt – zelná šťáva je dobrým nástrojem k hubnutí. Má nízký obsah kalorií a zhubnete sní výrazně rychleji (obnovuje hubnoucí hormony). Podle lékařů uvolňuje napětí, působí proti depresím a aktivuje imunitní systém. Naplno se sezóna zelí rozjede na konci září, zemědělci ale vidí letošní úrodu černě. Tuřanské kysané zelí je mimořádně oblíbené a pravidelně se objevuje na talířích tisíců lidí.


Velkou radost máme také z toho, že naše kysané zelí pravidelně sbírá ocenění v odborných soutěžích. Z těch posledních můžeme. Pojídat kysané zelí je velmi zdravé. Tato potravina se cení nejen pro dietetický účinek, podporu trávení a vysoký obsah vitamínu C, ale je výjimečná také obsahem dalších vitamínů skupiny B, K. Je výbornou prevencí před nemocemi trávicího ústrojí.


Firma Krouhárna zelí tuchlovice se zabývá krouháním a prodejem zelí a zelných výrobků. V našem sortimentu naleznete kysané zelí , různé druhy ochuceného zelí. Je možné si zakoupit křenové zelí , královské, feferonkové, kapiové, míchané, sváteční, s rozinkami a ananasem nebo marinované zelí.


Prodej v Bystročicích dočasně pozastaven.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky