pátek 4. března 2016

Sušené zeleninové chipsy recept

Pokud máte rádi zeleninu, jistě jste si všimli, že se v posledních letech na pultech obchodů objevila řada „zdravějších“ alternativ ke smaženým brambůrkám. Většinou se však jedná o smažené plátky zeleniny. Zeleninové chipsy se nemusí smažit, ale mohou se jen sušit. V domácí sušičce či elektrické troubě s ventilátorem je zvládne připravit každý.


Obzvláště chutné jsou chipsy z kořenové zeleniny jako je řepa nebo celer. Ingredience: – středně velkých bulviček.

Chipsy jsou super, podle mě jsou ty zeleninové ještě lepší než klasické bramborové. Moc se mi líbil a osvědčil tento recept. Nálev ze sušených semen se používá k přípravě močopudného čaje, čerstvá šťáva z nati odpuzuje hmyz a odvar z natě se používá k oživení lesku vlasů. Podívejte se na vybrané recepty na zeleninové chipsy , které jsou zdravější variantou těch kupovaných.


Ještě měla stejně upravený celer, s tím já nekamarádím ale brambory, batáty i mrkev parádní za mě bodík, někdy vyzkouším. Vhodná zelenina na zeleninové chipsy je mrkva, petržlen, paštrnák, kareláb, čierna reďkovka, sladký zemiak, zeler. Zeleninu očistíme a nakrájame na plátky 1mm hrubé.


Vyberte si recept na zeleninové chipsy a připravte si chutný a výjimečný zeleninové chipsy pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší zeleninové chipsy !

Sušené zeleninové čipsy recept. Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně zeleninové. Hotové chipsy nechajte vychladnúť a servírujte. Farebné, zdravé a tak dobré - také sú domáce zeleninové chipsy. Cuketové tajomstvo zo sušičky na ovocie.


Poteší fanúšikov raw stravy aj všetkých ostatných. Sami budete prekvapený, aké sú chrumkavé! Na sušené zeleninové chipsy budete potrebovať sušičku ovocia. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 2stupňů Celsia. Pečeme zhruba až minut, kdy začnou chipsy křupavět a zlátnout.


Doba pečení se musí přizpůsobit množství zeleniny – pozor na spálení! Upečené chipsy ihned konzumujeme (jinak díky soli zvlhnou). Olej v panvici dobre zahrejeme a opražíme v ňom jednu zeleninu po druhej, aby sme dostali chrumkavé chipsy.


Každá zelenina si vyžaduje iný čas prípravy. I když teď není sezóna domácího ovoce, musím se s vámi podělit o super recept , který jsem teprve nedávno našla na internetu. Vynikající jako svačina do práce nebo dětem do školy. A přitom víte, co jíte, žádné cukrem přeslazené tyčinky nebo jiné nezdravá jídla.


Až na neviem koľkej stránke sa skvel recept českého šéfkuchára známeho z televízie Paprika TV.

Celé sa to volal, že Pripravte zdravú oslavu vašim deťom a medzi množstvom receptov som konečne nešiel zeleninové chipsy. Přitom tuto karcinogenní látku, která se jinak vyskytuje v mnoha pečených, smažených, fritovaných nebo pražených pokrmech, doporučuje Evropský úřad pro bezpečnost potravin co nejvíce omezovat. Po minutách zeleninové plátky opatrně osušte papírovou utěrkou a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Chipsy podávejte se zakysanou smetanou promíchanou s citronovou šťávou a solí. Nejlépe chutnají čerstvě vytažené z trouby, když jsou ještě teplé a krásně křupavé.


Na zeleninové chipsy se hodí nejrůznější druhy zeleniny, při výběru se nijak neomezujte, vhodná je řepa, petržel, pastinák, celer, mrkev, batáty, kedlubna, cuketa, ale i listový špenát či růžičková kapusta. Vyzkoušejte klasické i méně tradiční kombinace, možností je celá řada. Domácí, v troubě sušené zeleninové chipsy - s pikantním kořením, které váš mlsný jazýček dokonale uspokojí. Přemýšlíte, čím pohostit přátele večer při posezení u skleničky?


Určitě by ocenili brambůrky, ale ty rozhodně nepatří mezi top potraviny, co se týče zdravého životního stylu. Napsal uživatel recept -recepty. Mrkev oloupeme a nakrájíme.


Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Syrové brambory oloupejte a na struhadle nakrouhejte na dva milimetry silné plátky a dobře je utěrkou osušte. V hlubokém hrnci nebo pánvi rozpalte olej, a když se z něj začne kouřit, vložte do omastku brambory na drátěné síťce a smažte je minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky