čtvrtek 24. března 2016

Portské víno se dělá z

Díky tomu se oblast vyznačuje velmi chladnými zimami a naopak horkými a suchými léty. Hrozny pro portské víno se pěstují na tamních strmých slunečných svazích a následně se svážejí do sklepů ve městě Vila Nova de Gaia. Místní vinaři zde sklízejí přes různých hroznových odrů většina z nich se pěstuje pouze v Portugalsku.


Z jakých skleniček podávat portské víno ? Ideální sklenice na portské víno má tulipánový tvar a její šířka se pohybuje někde mezi šířkou sklenice na bílé a sklenice na červené víno.

Portská vína jsou vína fortifikovaná a jejich výroba podléhá pravidlům, která jsou průběžně upravována. Mohl jsem ochutnávat, ale hlavně sledovat, jak vzniká. To byla pro mě velká zkušenost,“ potvrzuje Stávek, že se učil od nejlepších. Jihomoravské portské se ale od pravého portského trochu liší.


To z Portugalska je totiž ohnivé a vysocé alkoholické. To však neznamená, že by to jihomoravské bylo podřadné. Po fermentaci je uloženo v nádržích vyrobených z betonu nebo nerezové oceli, aby se zabránilo oxidačnímu zrání a zachovala se jeho sytě červená barva.

Víno se dělá z hroznů z jednoho roku a po dobu -let zraje ve sklepě výrobce. Víno je filtrováno před lahvováním. My víme, čím se úspěch zapíjí!


Co je to portské víno a jak se pije? Jaká je správná teplota a kolik stojí víno z města Porto ležícího na ústí řeky Douro v Portugalsku? Víno zraje v sudech a lahvovat se může od 30. Víno se při správném uskladnění zlepšuje dále v lahvi.


Některé ročníky zrají i a více let. Vinařství na výrobu tohoto typu vína vybírají hrozny z těch nejlepších vinic. Stupeň sladkosti závisí na momentu přidání vínovice.


Toto víno se nevyrábí každý. Největší výběr portugalských vín online. Má 1až alkoholu. HISTORIE PORTSKÉHO Na začátku 18. Angličané bojkotovali víno z Francie, protože byli ve válce.


Tehdy se dobré víno získávalo z Francie, takže se museli obrátit jinam.

Portské je bohatší, sladší a těžší než běžné víno. Hledáte originální dárek k výročí nebo narozeninám? Překvapte dárkem, na který budou všichni vzpomínat! Tady se pěstuje zhruba 1odrůd vinné révy, ale pro výrobu portského vina se používá pouze pět z nich: Turiga Nacional, Turiga Franseca, Tinta Roriz, Tinta Baroca a Tina Cao.


Jak se dělá víno Pro začátek bychom si měli říct, co všechno je důležité pro kvalitní vinnou révu. Velmi důležitá je její odrůda , dále půda , stáří a kvalita vinic , počasí a samozřejmě také kvalitní sběr. Jedná se typicky o červené víno s vyšším podílem zbytkového cukru (často je prezentováno jako dezertní víno ). Degustace vína není taková věda, jaká se z něj mnohdy dělá. Nabízíme víno bílé, víno červené, víno růžové.


Vína z Moravských vinařství. Máme víno z Francie, víno ze Španělska, Německa, i víno z Rakouska a dalších zemí Evropy. Také víno tokajské a víno z Nového světa.


Madeira Víno , které patří mezi silná dezertní vína a je unikátní nejen chutí a geografickým původem z ostrova Madeira, ale i způsobem výroby. Jídlo jak se dělá víno z hroznů recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky