úterý 29. března 2016

Pšeničný chléb kalorie

Upečte si vlastní chléb a přidejte do něj to, co máte rádi (vlašské či lískové oříšky, různé druhy semínek, bylinek nebo třeba sušené ovoce). Nejen že tím zvýšíte nutriční hodnotu, ale budete i mít chléb pokaždé jiný. U nás najdete recept na báječný Pavlinčin chlebíček. Chléb lze s úspěchem i mrazit. Pšeničný chléb celozrnný a zdraví.


Není tedy součástí bezlepkového způsobu stravování. Základem bílého chleba je vymletá pšeničná mouka, což znamená, že zrna pšenice jsou zbavena slupek a klíčků. Je třeba poznamenat, že všechny výše uvedené typy výrobků z mouky jsou skvělé pro snížení hmotnosti. Používají se už několik let ve stravě.


Pro jeho výrobu je potřeba mouka, kvasnice (ve výjimečných případech i kvásek), voda a sůl. V některých případech se používají i různé druhy koření, nejčastěji kmín. Dále v něm najdeme droždí, kmín, pšeničný lepek a sla sojovou mouku a látku zlepšující mouku: kyselinu L-askorbovou.


Přestože je celý internet zaplněný recepty na kváskový chléb a jiné pečivo, někteří z Vás mě vybízeli, abych se také přidala do populární vlny. Je též známo, že konzumace žita prospívá celému oběhovému systému. Pro kváskové druhy pečiva je typická jejich delší trvanlivost a vyšší odolnost proti plísním.


Bílý pšeničný chléb - Obiloviny a výrobky z obilovin - ima 0. A (retinol nebo karoten) , 0. B(thiamin, Aneurin) , 0. Bnebo riboflavin , 0. Bpyridoxin, nebo , 0. C a kyselina askorbová , 0. Chcete-li zachovat harmonii, je vybrán tento výrobek. Někdy výrobci přidávají další součásti - mořské řasy, cibuli, česnek, sušené ovoce. Existuje žitný celozrnný chléb.


Tento indikátor se může lišit v. Jeho výhřevnost je 1kcal. Následující kalorická tabulka uvádí kalorie v potravinách. V posledním sloupci je uveden příkla jaké množství fyzického pohybu je nutné provést, na spotřebování daného množství energie ( kalorie , kilojouly).


Hodnocení:„Jedná se o produkt z bílé pšeničné mouky s vysokým GI, chybí vitaminy, minerální látky, stopové prvky a vláknina, říká výživová odbornice Iva Veselá s tím, že vás bílý chléb zasytí podstatně méně a budete mít po něm brzy hlad. Uložte do vášho jedálničku zadarmo. Pokud chcete hubnout, vynechte ho. Publikování, nebo jakékoliv další šíření obsahu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Zapísať potravinu do jedálnička.


Energetická hodnota 9kJ = 2kcal. Ta slouží jako zdroj vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Může se jednat o mouku z kterékoliv celozrnné obiloviny – narazíte pak například na celozrnný pšeničný rohlík, celozrnný žitný chléb , celozrnný lisovaný balený chléb nebo celozrnné suchary.


Výrobci takového pečiva mohou bojovat s faktem, že celozrnné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky