úterý 22. března 2016

Pečená zelenina příloha

Nižší teploty nezajistí, aby pořádně zezlátla, zkaramelizovala a dosáhla výraznější a sladší chuti. Pečená zelenina jako příloha - recept. Mrkev, petržel, brambory, cibuli, řepu a stroužky česneku smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozprostřeme na plech.


Připravenou zeleninu nasypeme do velké mísy, zakápneme olivovým olejem, přidáme snítky čerstvého rozmarýnu, posypeme vegetou a pepřem, přikryjeme pokličkou a důkladně protřepeme, aby se zelenina obalila v oleji a spojila s kořením 3. Přendáme na plech s pečicím papírem, posypeme solí a pečeme v troubě vyhřáté na. Tématické fráze: přílohová zelenina zelenina jako příloha zelenina pečená v troubě pečená zelenina pečená zelenina v troubě přílohová zelenina recept výborná pečená zelenina pečená zelenina k masu pečena řepa s citronem přílohová cibule pečená zelenina s bramborem přilohy ze zeleniny recepty prilohova zelenina.

Předehřejte troubu na 2°C. Poprašte cukrem, osolte, opepřete a protřeste, aby byla ochucená veškerá zelenina. Pečte 35–minut, až zelenina zezlátne a změkne. Smíchejte me zbývající ocet i olej a hořčici. Sice jsem zeleninu na krajích trochu připálil, ale to je tou naší plynovou troubou :D.


Jinak recept super, doma to celkem chutnalo. Nedávno jsem vyzkoušel obdobný recept, také zapečená zelenina , ale v medu a taky stojí za hřích. Do pekáče totiž můžete přidat cokoli od zeleniny přes sýry, uzeniny až po zbytky, jako jsou vařené brambory či těstoviny.


Na pečenie sa môže použiť akákoľvek zelenina , ktorú máte radi.

Treba si však uvedomiť, že nie všetky druhy si vyžadujú rovnaký čas pečenia, preto treba skombinovať len takú, ktorá sa pečie približne rovnako dlho. Vyzkoušejte třeba následující recept. Mrkev a petržel překrojíme napůl, brambory, cibuli a červenou řepu nakrájíme na klínky, chilli a pažitku nadrobno.


Odstřihněte zadní stehna, přední nohy. Jednoduchá příloha nebo “jednohubky” pro návštěvu či na grilování. Tato navíc krásně voní bylinkami a dobře se hodí k masovým pokrmům.


Takáto pečená zelenina nestráca chuť ani po niekoľkých dňoch v chladničke, takže si ju môžete zobrať aj na obed do práce. Inšpirovali sme sa spomínanou Ellou, ktorej vyšlo viacero kníh aj v slovenčine a nájdete v nich zaujímavé recepty a množstvo dobrých rád. Výborná je s česnekovou bagetou, tousty nebo jako příloha k masu.


Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Grilovaná kořenová zelenina. Nenechte si ujít sezónní.


Tématické fráze: restovaná zelenina restovaná zelenina jako příloha restovaná zelenina na pánvi zelenina na masle restovaná zelenina recept zelenina recepty recepty ze zeleniny restovaná zelenina recepty mražená zelenina na másle zelenina na másle recept mražená zelenina recepty recept restovaná zelenina recepty zelenina. Najradšej máme mrkvu, petržlen, cibule (bielu aj červenú), cukinu a samozrejme cviklu. Bez nej sa žiadna pečená zelenina nezaobíde. Zeleninu očistíme a umyjeme.


Escalivada - pečená kapie a cibule. Podzimní pečená zelenina. Pro jednou zkuste změnu.

Dělám ji poměrně často zejména v zimě, ale právě ke grilovanému masu, které je doménou léta, je vynikající a zdravou alternativou. Pečete-li více zeleniny najednou a ve větší vrstvě, pečte ji delší dobu a častěji ji promíchávejte. Pečením zelenina zkaramelizuje a získá fantastickou chuť. Zahřeje vás, zasytí, je pěkně barevný a plný vitamínů!


Záměrně neuvádím množství, protože je to jen na vás kterou máte radši. Palici česneku rozdělte na jednotlivé stroužky z citronu odkrojte dva větší kousky kůry. Nakonec vše smíchejte, rozdělte na dva plechy.


Vmíchejte tymián a olej ( zelenina by v něm neměla plavat, jen by se měla krásně lesknout), hodně osolte a opepřete a pečte třicet minut, nebo dokud není zelenina měkká.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky