úterý 16. května 2017

Rychlokvašky s octem

Rychlokvašky vyrábíme z přerostlých okurek. Letos je jich hodně, proto je zrovna aktuální čas. Zdravím všechny kuchaře i kuchařky! Dám také trochu rozumu,není ho nikdy nazbyt.


Moje babička dávala do rychlokvašek kůrku chleba zabalenou do plátýnka. Jinak chci ještě podotknout,že. Samozřejmě název rychlokvašky se dělají obvyklým způsobem. Ale recept s DEKEM je jiná úroveň,spíše by se daly nazvat kvašáky,ale je to spíše krajový název. Zkoušel je na mnoho způsobů a musím uznat,že s tímto přípravkem,který je zván ,,dle mojí maminkycož je dnes moderní ,se určitě docílí jedné věci.


Možná je právě tak trochu okurková sezona, ale pro nás gurmány jedině v tom dobrém slova smyslu – přišel totiž nejvyšší čas na přípravu domácích rychlokvašek čili močáků či kvašáků. Kvašená zelenina prospívá trávení i imunitě a na rozdíl od zavařování při vysokých teplotách v ní mléčné kvašení zanechá i důležité vitaminy. RuskÉ okurky s octem recepty, které budete milovat. U nás byl na rychlokvašky expert muž, já na ně mám doposud extra kameninovou nádobu s víkem po babce, kde prostě holky zůstaly a každý si vybíral dle libosti. Děláme stejně jako mika.


Aha, dáváme ještě bobkový list cca kousky. Potřebujeme: l octa, dkg soli, tablet sladidla, pepř, nové koření a hřebíček. Okurky propícháme, naskládáme do sklenice (čtyřlitrové), proložíme koprem a zalijeme horkým nálevem s kořením. Za hodin můžeme rychlokvašky jíst.


Chutnají jako znojemské okurky. Postup: Přivedeme směs vody, octa a přísad do varu a přidáme balíček Deka. Do sklenice s okurkami přidáme kolečka cibule, asi koleček mrkve a kopr. Souhlasím s tím,že rychlo kvašáky s octem jsou na draka. Ocetem se zničí,nebo konzervuje ta kyselina mléčná,která dělá kvašáky kvašákama.


Ale nejsou za až dny,ale rád si počkám týden. Vyberte si recept na rychlokvašky a připravte si chutný a výjimečný rychlokvašky pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší rychlokvašky ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně.


Já dávám na litr vody polévkovou lžíci soli. S polečně s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem min povařím. Do slenice naskládápropíchané okurky kopr nakrájený křen feferonky pár stroužků česneku cibuli vinný list kopr višňový list list křenu list černého rybízu Zaliji.


Nádobu s naloženými rychlokvaškami je dobré umístit do prostředí teplého asi stupňů. Asi po pěti dnech by se měla přemístit do chladnější místnosti s teplotou asi stupňů. Poté sklenice s kvašáky umístěte na chladné a tmavé místo. Tím se proces kvašení zastaví a okurky budou připravené ke konzumaci.


TIP: Ohlídejte, že máte okurky opravdu zalité až po okraj. Při uložení do sklepa a chladné zimě opravdu vydrží až do příští sezóny. Přejeme vám dobrou chuť! Tématické fráze: nálev na kvašáky kvašáky a zdraví kvasaky s cesnekem recept na dobré kvašáky jak udělat kvašáky kvašaky bez octa česnekové kvašáky dobre kvasaky polske kvašaky pravé kvašáky výborné kvašáky kvašáky domácí kvašáky kvašáky s octem kvašáky recept rychlokvasky v pet lahvi recept na kvašáky.


Mléčným kvašením se upravuje čerstvá zelenina jako okurky, zelí, papriky a další. Na rozdíl od konzervace vysokými teplotami získáte pochoutku, v níž jsou zachované enzymy i vitaminy. Ocet svaříme s vodou, cukrem a kořením, vychladlým nálevem pak zalijeme okurky a zeleninu v hrnci. Hrnec opět přikryjeme a necháme ho týden v chladnu. Po dnech nálev slijeme, uvaříme nový a obsah hrnce znovu zalijeme.


Po dalších dnech postup ještě jednou zopakujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky