úterý 23. května 2017

Jak se zbavit vodního kamene

Pojďme se tedy společně podívat jak se rychle a efektivně zbavit vodního kamene ? Prostředků na odstranění vodního kamene je celá řada, my vám však poradíme dva jednoduché postupy, jak se vodního kamene zbavíte pomocí přírodních prostředků. Jedním z účinných pomocníků je klasický kuchyňský ocet, druhým kyselina citronová. Odstraňování vodního kamene není sice moc zábavné, ale není nemožné.


I nad nejzatvrzelejšími usazeninami vodního kamene se dá zvítězit, když máte k dispozici ten správný přípravek a dáte si trochu záležet. Níže najdete rady, jak se zbavit vodního kamene u vás doma.

Přitom se dá snadno odstranit pomocí běžných přípravků, které máte doma ve spíži. Jistě, na odstraňování vodního kamene se prodává nespočet chemických přípravků, které podle reklam stoprocentně fungují a navrátí všemu lesk během chvilky. Pokud se ovšem chcete vyhnout chemii a navíc výrazně ušetřit, můžete. Zcela jistě se ani vám nelíbí pohled zašedlé sprchové kouty a vodní kohoutky, které kvůli působení vodního kamene ztratily původní vzhled. Na odstranění takových nedostatků však nemusíte kupovat žádné drahé čističe - postačí obyčejný citron.


Zeptejte se babiček na nejlepší odstraňovač vodního kamene. Dříve než se vrhnete do čištění pomocí chemických odstraňovačů vodního kamene , vyzkoušejte osvědčené triky našich předků, které se úspěšně používají i dnes. Už naše babičky měly s tvrdou vodou a tvořením vodního kamene problémy a věděly, jak.


Navíc kvůli němu elektrický spotřebič vyžaduje větší dávky energie, takže se jeho provoz dokonce i prodražuje.

I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se , jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Odpověď je jednoduchá, každodenní pomocník v podobě klasického octu nebo kyseliny citrónové. Nejběžnější způsob je připravit si roztok octu a vody v poměru 1: případně do vody přidat 2-polévkové lžíce kyseliny citrónové. Více najdete zde tak hoďte očkem.


Vše je pravda, žádné přikrášlování. Nejdůležitější je vyhýbat se usazení vodního kamene a žehlicí plochu zbavovat připálenin. Ta totiž neobsahuje žádné minerály a soli, které by způsobovaly tvrdnutí vody a vytváření vodního kamene a usazenin.


Usazuje se všude tam, kde je nějaký kontakt s vodou – v toaletní míse, pračce, rychlovarné konvici nebo na vodovodních bateriích. Nejenže věci pod nánosem vodního kamene nevypadají nijak pěkně, ale také se mohou brzy zničit. Vodní kámen nás dokáže pořádně potrápit. Skoncujte s vodním kamenem pomocí běžných přípravků, které máte doma.


Sprchová hlavice se časem zanese vodním kamenem #128247; Další fotografie v galerii. Vodního kamene se lze zbavit fyzickým očištěním povrchu, což je v mnoha případech nežádoucí způsob, protože se okolí kamene minimálně poškrábe. Nicméně, pokud je vrstva kamene tlustá, můžete jí v určitých případech prsty, nebo nějak jemně, setřít. Někdy je to nejjednodušší. Jak vyčistit vodní kámen?


S pojmem vodní kámen se setkáme nejčastěji při reklamní masáži, kdy jsou nám nabízené přípravky, které zabrání tvorbě vodního kamene v drahých pračkách a prodlouží tak jejich životnost. Do čištění záchodu a záchodové mísy se nikomu moc nechce.

Tvrdá voda v míse způsobuje nepěkné usazeniny vodního kamene , který je třeba odstranit. Je celá řada způsobů, jak porcelánovou mísu usazenin zbavit. Díky tomu se nám časem zvyšuje spotřeba elektrické.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky