čtvrtek 25. května 2017

Pěstování rajčat v pytlích

Pěstování rajčat v pytlích Rajče vysazené v plastovém pytli Autor: Archiv ireceptar. Pěstování v plastových pytlích se osvědčuje tam, kde buď jinou možnost nemáme, nebo chceme u několika rostlin dosáhnout ranější sklizně. Jak na pěstování zeleniny v nádobách?


Pěstuji je v pevných černých igelit.

Princip pěstování v pytlích je jednoduchý a příliš se neliší, i když pěstujete různé druhy plodin. Pytle naplňte substrátem, do něj pak zasaďte sazenice, podobně jako byste je sázeli do běžného záhonu. Během růstu pak postupujte podle typu rostliny.


Dobrých výsledků lze docílit třeba u rajčat , paprik, fazolí. Pěstování na parapetu má také jednu nevýhodu v přerůstání sazeníc - nedostatek světla (sazenice šplhají za světlem) a příliš tepla. Stonek sazenice rajčat se začne protahovat a může být až půl metrový (např. i pokud se opozdíte s výsadbou).

Multifunkční pytel je vhodný pro pěstování brambor, rajčat ale i jakékoliv zeleniny, bylinek a ovoce. Je určené k pěstování na balkoně, terasách, ale i zahradách a jakýchkoliv vnějších i vnitřních prostorách. Postup jak pečovat o rajčata v době růstu, tak abychom dosáhli větší úrody. Vylamováním postranních výhonků podporujeme časné kvetení, udržujeme řidší porost. Pěstitelům jahod nejvíc vadí, když jejich úroda trpí kvůli nemocem, nebo když sklízejí lahodné plody obalené hlínou.


Oběma obtížím se lze vyhnout pěstováním jahod v pyramidách a také dalších mazaně vyřešených pěstebních pytlích , kapsách, v paletové vertikální konstrukci nebo při pěstování jahod v závěsu. Na domácím pěstování brambor v pytli, a to klidně i na balkóně, není nic složitého – a při troše dobré vůle se budete moct za pár měsíců těšit na sklizeň výborných domácích pochoutek. Než v malých taškách, který se rychle prohřejí na sluníčku a špatně při dešti odtéká voda, jsou velké plastové pytle.


Dnes pro vás máme pár tipů na pěstování brambor v pytli, které se pro svou jednoduchost a efektivitu stalo oblíbenou metodou. Zalévat vykvašenýma kuřincema, je dobrý nápad. V pytli můžete pěstovat rajčata , papriky, fazole, ale i okopaniny jako brambory nebo topinambury. Ostatní pokyny k pěstování rajčat v pytlích jsou shrnuty v boxíku č v ničem se neliší. Snad jen v zálivce, v pytlích zalévání podmokem nelze.


Vodu lijeme na povrch mulčování (ano, i v pytli můžeme zeminu zamulčovat).

Zahrádkáři totiž díky pěstování rajčat v pytlích dosahují ranější sklizně. A snažíme se, aby se nedostala přímo na rostlinu. Nenechte si ani v zimě vzít chuť skvělých rajčat.


Místo do obchodu pro ně choďte do své pěstební místnosti nebo do boxu. Dejte na našich tipů a ta nejlepší rajčata vám porostou doma. V pytlích se bude dařit skvěle i bramborám, které potřebují hodně vlhkosti. Pytel je opatřen dvěma pevnými uchy pro snadnou manipulaci a okénkem na suchý zip.


Základem úspěchu je umístit pytel na slunné místo a kvalitně hnojit. Speciální směsi pro pěstování v pytlích lze pořídit v zahradnictvích nebo hobby marketech. This feature is not available right now. Přesně tak to může vypadat u vás doma, protože bylinky můžete pěstovat na minimálním.


Please try again later. Pestování žampionu v pytlích. Jiste mi všichni ctenári dají za pravdu, že není nad cerstvé houby, predevším. Agrární noviny (Agroweb) 3. Tyčkové rajče lze také pěstovat ve větší nádobě nebo v. U pytle se ustřihne jeden roh, aby přebytečná voda mohla odtéct ven, ale jinak není pěstování nijak složité.


Stejně jako u ostatních druhů pěstování přivážeme rajče dle typu k opoře. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám. Někdo ve skleníku, jiný volně na záhonech a ten, kdo zahrádku nemá, třeba na balkoně. Avšak měla jsem problém sehnat kvalitní a objemný pytel. Nakonec používám tyto odpadní pytle , netrhají se a jsou dostatečně velké.


Jinak vřele doporučuji pěstování větších rostlin, hlavně rajčat ve velkých igelitových silnostěnných pytlích – nasype se tam kýbl substrátu – přebytek se sroluje a za chladného počasí – jaro, podzim se vyroluje a chrání před omrznutím. Jsou nejen chutná, ale i zdravá, a jejich pěstování není nic náročného.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky