úterý 30. května 2017

Prstové říkanky

Prstové říkanky

Smyslem je obsahové a funkční doplnění ostatních modulů Metodického portálu RVP. CZ s akcentem na podporu online spolupráce a sdílení. Prasátka První malé prasátko, šlo do města na trh. Druhé malé prasátko, to byl jeho bratr.


Třetí malé prasátko snědlo deset housek. Každé malé batolátko se naučí tleskat dlaněmi, můžete mu pomoci uvolnit a procvičovat ručičky při recitování jednoduchých říkanek. Paci, paci Paci, paci pacičky, mám malinké ručičky (tleskáme) Na práci jsou ještě malé (krčíme rameny) to je věru k pláči (protíráme očka) ale mámě kolem krku moje ruce stačí!


Ruce, ručičky Ruce, ruce. Vyhledat v materilálech Další možnosti vyhledávání. Kutálí se ze dvora, tákhle velká brambora. Neviděla, neslyšela, že na ní padá závora. Kalendář přírody, XXIV.


Paci paci pacičky, máme malé ručičky. Jedná mává, druhá hladí, obě spolu kamarádí. Když se spolu setkáváme, tak si ruce podáváme. Velkou náruč uděláme, pro děti, co tady máme. Putování skřítka zavede do lesa,kde se ztratí, pomož mu najít cestu ven.


Máme hebké dlaně, zatleskáme. To se ti podaří doplníš. Mám zelenou barvičku,tou nakreslím travičku. Už jsou zralá, nízko visí,pojďte děti, kousněte si! BÁSNIČKY A ŘÍKANKY Proč doplňujeme cvičení básničkami?


Prstové říkanky

Rozvoj řeči a pohybových dovedností spolu úzce souvisí - proto básničky s napodobováním zařazujeme do každé lekce cvičení rodičů s dětmi. Prstové barvy a další pomůcky pro práci s těmito barvami - pěnový váleček, tiskátka, kompletní set pro práci s prstovými barvami. Barvy prstové JOVI, Kohinoor a další. Materiál a pomůcky na tvoření: prstové barvy (zelenou, žlutou, červenou, bílou nebo modrou barvu), několik papírů A A(pro malé děti jsou výborné A mohou se vyřádit).


K ruce si dejte vlhčené kapesníčky nebo utěrku na utření rukou. Písně a říkadla - jaro. Koncem března na Vás čeká další dávka inspirace. Poznáte nové prstové hry, říkanky , průpovědi, pohádky, písničky a hry, které vám pomohou tvořit rytmus dne, zvládat přechodové situace, zklidnit šum, nebo naopak rozproudit energii.


Velká kniha her - do všech předmětů. Našli jsme pro vás poklad. Na 1stranách formátu PDF, naleznete hry do všech možných předmětů - tělocviku, biologie, matematiky, zeměpisu, různé typy her:. Eskymácká abeceda (Jiří Žáček) Eskymácké děti, mají školu z ledu, učí se tam. Dešťové kapičky ( Prstové cviky) Dešťové.


Taková slova a výrazy si děti osvojují velmi efektivním způsobem, v rytmických. Zatím je na světě prvních tři sta výtisků, které se testují na školách. Jsou staré jako lidstvo samo.


Více se o učebnici dočtete ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky