pátek 26. května 2017

Přístroj na francouzské palačinky

Francouzské palačinky : V případě, že milujete ty jako papír tenké francouzské palačinky , pak je na pánvi vykouzlíte jen velmi obtížně. Vymazávám jen na první palačinku. Skvělé pomocníky od WMF využijete při pečení i vaření, ať už si vyberete jakýkoliv recept.


Zdravé palačinky z banánů podáváme s marmeládou, tvarohem, nutelou nebo pouze posypané cukrem a skořicí. Slané palačinky se můžou stát novým hitem kuchyně.

Palačinky jsou oblíbenou klasikou dětí i dospělých. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň. Recepty vystačí přibližně na 8-palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Na talíři je prokládejte pečicím papírem, aby se neslepily. Všechny suroviny na přípravu omáčky zahřejte ve velké pánvi k varu. Jsou krásne tenoučké a sice náročnější na přípravu jako ty naše klasické, ale mají nezaměnitelnou chuť. Pánví lehce potřeste, aby alkohol vzplanul.


Doporučujeme mít na to speciální pánev na palačinky , či palačinkovač, protože jsou francouzské palačinky velice specifické, dělají se opravdu tenké a nemuseli by klasickou pánev „přežít ve zdraví“. Když uhasnou plameny, složte. Pánvičku rozehřejeme, následněji ji lehce a rovnoměrně potřeme předem rozpuštěným máslem a nalijeme na ni. Netvrdíme, že to nejde vůbec, ale není to zrovna lehké a výsledek nemusí být uspokojivý (obzvlášť, když jich budete dělat hodně). Zavažte zástěru a dejte se do díla!


Náčiní je vytvořeno jen z těch nejkvalitnějších materiálů a je vhodné jak pro všechny nadšence do vaření a pečení, tak i profesionály. Tenhle recept mam originál z Francie, kde palačinky plní i samotnou čokoládou, máslem a cukrem, zmrzlinou, karamelovým krémem nebo pudinkem a taky nespočetně mnoho slaných variací. Původně se crêpes připravovali v oblasti Bretaně na severozápadě Francie, ale v současnosti jsou rozšířeny po celé Francii a jsou považovány za francouzské národní jídlo. Crêpes se připravují nalitím tekutého těsta na rozpálenou pánev nebo plochou kruhovou plotnu, která je lehce potřena olejem nebo máslem. Smaží se na másle a jejich poměrně hodně tekuté těsto vzniká z mléka, vajec, trošky soli a malého množství hladké pšeničné mouky.


Crêpes nejsou nic jiného, než všem dobře známé a jako papír tenké francouzské palačinky. Existují v mnoha rozličných sladkých i slaných úpravách a podávány jsou jako dezert i.

Buď můžete použít pánev na palačinky (klasickou, nebo speciální), či takzvaný palačinkovač. To je speciální kuchyňský přístroj určený čistě k tomuto účelu. Prakticky všechny jsou koncipovány způsobem, kdy na kontaktní smažící plochu naléváme těsto obdobným způsobem, jako na pánvičku. Tématické fráze: slané palačinky slané palačinky recept galletes palacinky slane francouzské slané palačinky slaná palačinka recept na slané palačinky recepty slané palačinky galletes recept slané francouzské palačinky přístroj na palačinky recepty na slané palačinky recept slané palačinky francouzské palačinky. Sledujte hlavně barvu palačinek, ať se nepřipálí.


Hotové palačinky servírujte podle chuti s domácí marmeládou nebo dalšími ingrediencemi. Většinou stačí tak půl minuta z každé strany, ale záleží na tloušťce těsta samozřejmě. Rozšleháme spolu všechny přísady pro palačinkové těsto a na pánvi upečeme slabé palačinky. V rendlíku necháme zesklovatět cibulku, na ní nasypeme důkladně omyté a nasekané kopřivy, prolisovaný česnek, špetku pepře, sůl a podlijeme malým množstvím vody. Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na palačinky.


Postup přípravy receptu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky