úterý 16. května 2017

Broušení nože na kameni

Ukázka, jak správně nabrousit kuchyňský nůž na kameni. Oba byly před natáčením ponořeny na cca 10. Každý známe situaci, kdy nás trápí tupé nože v domácnosti, kterými se akorát trápíme a něco nakrájet nebo nařezat se stává nepříjemnou a zdlouhavou zálěžitostí. Broušení nožů není tak snadná zálěžitost, jak by se mohlo na první pohled zdát.


Michal Kadlec 86views. Brusné korundové kameny je možné použít jak s vodou, tak i olejem.

Samotná technika broušení viz video níže. Postup broušení nože na brusném kameni. Před broušením je většinu kamenů nutné namočit na minut do vody. Při broušení je také nutné udržovat kámen neustále mokrý a musí držet pevně na svém místě. KAI, nabízí ke kamenům také základny.


Kolem broušení nožů existuje spoustu fám, proto vám přináším návod na broušení nože na kameni krok za krokem. Ostří nože přiložíme na brusný kámen a proti směru ostří nůž nabrousíme. V této episodě se zaměřuji na základní broušení nožů pomocí brusky Tormek a přípravku SVM 45.

Jak správně nabrousit nůž na kameni. Brusné a lapovací dvouzrnné kameny TYROLIT se používaní převážně na broušení nožů. Moje babička brousila své nože na sádelňáku nebo na kamenných schodech do sklepa. V dnešních kuchyních se ale se sádelňáky už tak často nesetkáme a tak budeme muset mít kámen na broušení.


Tento kámen by měl být v nějakém ochranném obalu aby se neotloukl. Vodítko na broušení nožů, ideální pomocník při broušení nože na kameni. Díky vodítku držíte stejný úhel (15°) při každém tahu. Použitelné na nože o výšce čepele alespoň 19mm,. Návod na broušení nože.


Broušení vždy probíhá v několika fázích (dvou či třech): nůž nejdříve brousíme na kameni s větší zrnitostí. Tím nůž rychleji nabrousíme a dáme mu tvar jeho ostří. Brousky a brusné kameny různé hrubosti pro snadné nabroušení kuchyňských i kapesních nožů, zahradnického náčiní, nožů u sekačky na trávu, sekyrek a čepelí.


Tato praktická svorka na broušení nožů zajistí konstantní úhel cca 15° při broušení. Ten je ideální pro broušení kuchyňských nožů. Ideální pomocník do každé kuchyně!


Tato pomocná svorka na broušení nožů na kameni je zhotovena z odolného plastu. Z obou stran je vybavena pokaždé dvěma keramickými válečky, které se při broušení odvalují po kameni a. Na trhu jsou nejrůznější mechanické i elektrické pomůcky na broušení nožů.

Některé fungují lépe, jiné hůře. Výhodou těchto pomůcek je skutečnost, že s nimi nože zpravidla nemůžete zničit, ostří ale nikdy nebude dokonalé. Nejlepší a nejosvědčenější metodou je broušení nožů na brusném kameni.


Výborný pomocník při ručním broušení nože na brusném kameni. Zasíláme poštou po celé ČR. Zakoupené zboží lze vyzvednout osobně na prodejně neplatíte poštovné!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky