pátek 31. března 2017

Výroba domácího vína z rybízu

Nejenže je jeho výroba poměrně jednoduchá a víno velice zdravé, dá se tak ale taky hodně ušetřit. Domácí výroba vína z černého rybízu recepty, které budete milovat. Moje babička připravovala tato vína : jablečné, jablečné s muškátovou trestí, hruškové, hruškové s jablky, rybízové z rybízu bílého, červeného a černého odděleně nebo ve směsi, angreštové zvlášť z černých nebo žlutých odrůd nebo ze směsí obou, rybízové s menším množstvím angreštu, třešňové. Měl bych dotaz na přítomné zahrádkáře, kteří už vyzkoušeli výrobu domácího hroznového vína.


Nemám na mysli vinaře, kteří mají sklep a několik sudů případně demižonů po více jak litrech. Spíš myslím na ty, kteří mají pár hlav révy a mají už zkušenost s výrobou vína do cca litrových či 10.

Jeho množství gramu vám bude bohatě stačit na deset litrů domácího vína. Recept na domácí víno z černého rybízu – Přeberte kuličky černého rybízu , potřebujete jich cca litry na 10litrový demižon. Pořádně si na ně posviťte a vyhoďte všechny nedozrálé nebo nahnilé kousky.


Mezi rybízem by neměla být ani. Pokud má mít víno sytě červené zbarvení a plnější chuť, je vhodné smíchat bobule červené s černými v poměru : 1. Plody otrhejte a operte, aby byly čisté, a rozmačkejte je. Nechte je na den či dva uležet, během této doby je pravidelně promíchávejte a pak z nich vylisujte šťávu. Mnoho zahradníků v letní sezóně shromažďuje velké množství bobulí.


Podle vkusu je domácí víno nadřazeno nápoju zakoupenému v obchodě.

Kromě toho budete mít jistotu přirozenosti domácího vína , protože vaříte sami. Výrobci snížit cenu svých výrobků, se přidává do vína. Při nejstarší výrobě vína z vína se spoléhá na přítomnost potřebných kvasinek již na vinném hroznu a vinař se obvykle o tento problém nestará. Podobný postup lze zvolit i při výrobě vína z jablek, hrušek a rybízu. U ostatních materiálů nedoporučujeme spoléhat na přírodu a potřebné kvasinky raději dodat.


Bílá vína se vyrábí z bílých nebo modrých moštových odrůd. Bílé víno vyrobené z modrých odrůd se označuje klaret. Pro klarety je typická jejich velmi jemná vůně a chuť. Kromě článků na něm najdete také seznamku pro seniory, chat, tipy na výlety a kulturní akce pro seniory, ale i soutěže či nejrůznější projekty - módní přehlídky pro zralé modelky apod. Rybíz zbavíme všech zelených stopek, které by do vína mohly vnést travnatou chuť, omyjemeho a rozmačkáme.


Rozmačkaný rybíz posypeme 2g cukru, zalijeme 1. Až směs vychladne, přidáme do ní zákvas a živnou sůl. Vše necháme den kvasit v kvasné nádobě a poté vylisujeme. Všechny informace zde uvedené odkazují na původní zdroje, kde si můžete přečíst kompletní a celé články. A z toho můžete udělat červené, bílé, suché, dezertní víno. Je to jedna věc, když se to dělá v práci a jiné doma.


Mluvme o tom, že vyrábíme domácí víno z hroznů. Příprava domácí vína z hroznů, které mohou být považovány za kompletní, můžeme dát pouze nápoj zrát po dobu několika měsíců. Bílý dům víno z hroznů - skvělý nápoj, který je ideální pro krmení svátečního stolu.

To je ideální pro potraviny z mořských produktů. Výroba bílého domácího vína z hroznů. Příprava: Teplým nakvašením jako u vína z černého rybízu. Gurmánské rybízové víno. Dezertní víno: mošt z kg červeného rybízu , kg černého rybízu a kg malin, l vody, kg cukru, l zákvasu z hlubokoprokvášejících kvasinek, živiny.


Z našich dvou keřů jsme sesbírali kg červeného a kg černého rybízu. Ještě nás čekají maliny a ostružiny. Počítám, že bychom letos mohli vykrýt polovinu až tříčtvrtinu roční spotřeby šťávy v domácnosti.


Přiklonil bych se k tomu rybízu , nemáte-li zahrádku sám, zkuste se obrátit na známé kamarády sousedy, co já vím tak v mém okolí se běžně rybíz i rozdával např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky