úterý 14. března 2017

Proplachování nosu vincentkou

Vincentka Nasalis z koncentrátu minerální vody z přírodního léčivého zdroje, silně mineralizované, jodové, uhličité minerální vody Vincentka, hydrogenouhličitano-chlorido-sodného typu, je určen k proplachování nosních dutin a nosohltanu pomocí proplachovací plastové konévky. Pokud vaše dítě umí smrkat, je čas se v očistě nosu posunout o kousek výš. Lékaři se shodují, že je to dobrý způsob, jak se starat o sliznici nosu už od útlého věku. Pravidelné proplachování nosu je jednoduchým, ale účinným pečováním o bránu , kterou do těla vchází životní energie, zvaná například čchi. Jakkoli vám to může znít nezvykle, každý den byste měli zakončit nejen řádným vyčištěním zubů, ale i výplachem nosu.


Zvlášť v období zvýšeného výskytu infekcí horních cest dýchacích, ale i pokud bydlíte v průmyslem zatížených městech či pracujete v prašném prostředí, nebo jestliže trpíte alergickou rýmou.

Rovněž tak si počínají i námořníci, kteří si proplachují dutiny mořskou vodou pro zabránění vzniku rýmy. Tyto staleté poznatky s prevencí i léčbou využili v akciové společnosti Vincentka. Co mám dělat s Vincentkou ? Pít, kloktat, teplou, studenou nebo co s ní?


Je na nachlazení, našel jsem že kapky do nosu na proplachování , ale co ještě? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Zde máte jeden z možných a účinných způsobů, jak si ulevit díky skvělému pomocníkovi - konvička na výplach nosu.


Níže je odkaz, kde ji můžete zakoupit.

Proplachování nosu slanou vodou (Nepřestávejte teď číst :-), jde to naprosto v pohodě, není to nijak nepříjemné ani složité, zvládnou to i děti cca od let). Proplachování slanou vodou je původně jogínská technika, ale nemusíte mít s jógou vůbec žádné zkušenosti, abyste ji vyzkoušeli. Instruktážní video zobrazující proceduru výplachu nosu pomocí konvičky Rhino Horn a Rhino Horn Junior. Vypláchnutí nosu (a dalších sliznic v ústech a očích) se osvědčuje jako prevence viróz. Stačí lehce omýt vodou vždy po pobytu v rizikovém prostředí.


Ještě lepší a prospěšnější je roztok se solí. Větší část vody z nosu samovolně vyteče, zbytek lze vytlačit lehkým vydechnutím nosem nebo jemným vysmrkáním. Zbylou polovinu roztoku použijte k propláchnutí přes druhou nosní dírku. Po ukončení proplachování by v nose a nosních dutinách neměla zůstat žádná voda. Zejména v zimě by to mohlo způsobit problémy.


Proplachování nosu pomáhá zvlhčovat sliznici a také podporuje přirozenou funkci nosu , kterou může dokonce i vylepšit,“ objasňuje výhody proplachování nosu přednosta ORL Jan Plzák. Lékaři doporučují nos proplachovat jak při běžném nachlazení, tak i po operacích nosu a vedlejších nosních dutin. Proč je péče o nos tak důležitá? Je to vlastně něco jako otužování.


Stejný postup zopakujte také na druhé straně nosu. Nos vyplachujte pravidelně, ideálně vícekrát denně. Na kojence platí jemnost a trpělivost Pomozte dítěti s vysmrkáním, případně použijte odsávačku.

Položte potomka na záda. Nakloňte mu jemně hlavu a vsuňte aplikátor do horní části nosní dírky, nasměrujte jej k. Džala néti ( proplachování nosu ) pomůže pročistit energetické dráhy v nose. Možná někdo řekne, že nám jako dětem žádný výplach, resp. Popis zánětu nosohltanu.


Nasopharynx, slovo nacházející svůj původ v latině, znamená v přesném překladu nosohltan. Naso odpovídá nosu , pharynx potom hltanu. OtoRhinoLaryngologie, v češtině Ušní, nosní, krční.


Pozor na nosní sprej obsahující i mořskou vodu, ale zároveň i dekongestivum (Mar Rhino) – platí pro něj totéž, co pro ostatní nosní kapky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky