pondělí 6. března 2017

Jak zavařit maso do sklenic

Zavařování masa do sklenic. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí.


Jak zavařit uzené maso do sklenic. Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.

Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic ,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod. Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že. Jak už jsme si řekli, vše je potřeba absolutně čisté, je tedy zapotřebí sklenice a víčka umýt v horké vodě, do které můžete přidat sodu. Poté je dobře opláchneme pod tekoucí vodou a necháme volně uschnout.


Stejně je také potřeba umýt gumové kroužky (na maso se dávají červené). Poté důkladně naskládáme do sklenic , zalijeme 3-lžícemi vody, sklenice uzavřeme a zavařujeme v troubě. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby.


Poté odkryjeme a necháme dojít dalších minut.

Sterilujeme při 1stupních minut a postup po hodinách opakujeme. Chtěli byste si doma zavařit maso ? Dáme Vám několik tipů, jak na to, a také na co byste si měli dát pozor. Ne pokaždé se zadaří „ Maso nasolím, dám to normálně do sklenice s víčkem a vařím ve vodě dvě hodiny.


Vydrží to v pohodě roky, no fakt. Tady, na, můžeš ochutnat. Vepřové maso zavařené do sklenic ale nechápeme jako nějaký super a úžasný způsob jak uchovat vepřové maso.


V dnešní době mrazáků je fakt snazší maso zamrazit rychle a snadno. Ten hlavní důvo proč to děláme je chuť. Nezapomeňte na správný výběr sklenic pro zavařování. Rozdíl mezi zavařováním ovoce a masa spočívá především ve sklenicích, které se obvykle používají.


Maso totiž bývá do sklenic pořádně napěchované a aby se z nich dobře dostávalo, mělo by být umístěno ve sklenicích kónického tvaru. Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a dcl vody.


Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být.

Sklenice zavřeme a zavařujeme hodiny při 1°C. Využijte času a zejména levnějších surovin, které doma máte a zavařte si jídlo na dovolenou či chatu. Ať už jedete do kempu pod stan nebo do apartmánu k moři, určitě oceníte ušetřené peníze i fakt, že nemusíte trávit volný čas opět v kuchyni. Přesto se někdy naskytnou případy, kdy maso zavařit chceme nebo potřebujeme. Ať už je to vepřové, hovězí, kuřecí, králičí, zvěřina a nebo třeba ryby.


Před zavařováním maso upravíme buď vařením, pečením nebo dušením, do sklenic je dáváme ještě za tepla a zalíváme šťávou nebo vývarem. I sklenice by měly být teplé. Tématické fráze: zavařování masa do sklenic zavařování uzeného masa jak zavarit maso zavařování masa zavařování uzeného masa do sklenic zavařování syrového masa jak zavařit uzené maso zavařování pečeného masa jak zavařit maso do sklenice zavařené maso do sklenic pečené jak zavařit maso na dovolenou zavareni. Maso nakrájet na kousky, smíchat se sáčkem koření, nastrkat do středních zavařovacích sklenic (cca 3ml), zavíčkovat, sterilovat hod. Chutné zavařené maso se Vám pro tento čas bude určitě skvěle hodit.


Podrobný postup, jak na zavařené maso , naleznete v následujícím videoreceptu z kanálu Recepty bez brepty. Já bych chtěla, aby to vydrželo třeba půl roku, a tak to chci zavařit. Jedná se již o tepelně zpracované maso - vaří se a následně peče cca. Pak se dá do sklenic , zalije sádlem.


Nemáte tip, jak to zavařit ? Jak dlouho, na kolik stupňů, mám mít sklenice ponořené?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky