pátek 10. března 2017

Litinová pánev diskuze

Je to moje první litinové nádobí, tak jsem zvědavá. Na litinové nádobí SKEPPSHULT nedám dopustit. Tím že nemá žádný umělý povrch, tak je prakticky nezničitelné.


Litinová pánev skvěle drží teplo. Takže se vám nestane, že byste měli kus zdánlivě a na pohled hotového jídla. Pánev můžete bez obav vložit do myčky nebo jednoduše omýt v rukou. Výrobci sice proklamuje, že je náčiní určeno i pro indukci, v tomto případě je ovšem nutné zpozornět. Sice na plotýnky a reaguje a samotné vaření je tedy možné, avšak rychle dochází k oslabení kontaktu s indukcí.


Pokud rádi vaříte, smažíte a opékáte, bude pro vás výběr kvalitní pánve nedílnou součástí dobrých kulinářských výsledků. Pokud do tohoto kuchařského náčiní investujete jen pár stovek, nebude se pravděpodobně jednat o pánev , na které se nic nepřipaluje, nebude odolná proti poškrábání a celkový výsledek z jídla asi nebude nic moc. Ve vzduchu se točí mnoho otázek – jak se pozná kvalitní litinová pánev , zda je nutné litinu vůbec mít atd. Věřte, že Skeppshult je nejlepší výrobce litinových pánví vůbec. Pánev je vyrobena z litiny a nemá povrchovou úpravu.


Domácí pomocníci - Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře. Každý může přidat vlastní recept. Zvažuji koupi nové, ale nevím jestli opět titan a nebo keramiku?


Máte někdo zkušenost, porovnání,…? Pokud přece jen zapomenete a třeba pánev poškrábete, rozhodně to neznamená, že byste ji museli hned vyhodit, Její nepřilnavé vlastnosti zůstanou zachované, i když životnost výrobku se tím zkrátí a vy si pro novou pánev přibližně za čtyři sta korun budete muset jít o něco dříve. Lidl nabízí v akci litinovou pánev Ernesto v různých provedeních.


Poradíme, jak vybrat pomocí německých testů a recenzí od renomovaných testujících organizací. My jsme si domů koupili pánev z teleshopingu, mají e-shop - je to tahle elektrická pánev. Máme ji asi týdny, stála malinko přes tisícovku a vaří se v ní výborně - nic se mi zatím nepodařilo připálit (a to jsem na to expert :-)) a zeleninka s rybou byla ukázková. Od jaké značky máte doma wejk pánev a zhruba v jaké cenové hladině.


Nemůže se stát, že jsou šunty a kvalitní, kde ji totiž koupit. Aby člověk zbytečně neplatil za předraženost a zároveň nebyl byt na kvalitě. Pánev bych si nekoupila v supermarketech výrobkům tohoto tipu nakoupených tam nevěřím, je zajímá jen marže.


Jedinečná nabídka kvalitního litinového nádobí dodávaného firmou BELIS z Českých Budějovic. Neváhejte vyzkoušet kvalitní litinové nádobí, které bude ve Vaší domácnosti dloužit po generace. Na výběr máte ze smaltované litiny či litiny surové. Ani ocelová pánev není špatná, pokud je kovaná. Ve srovnání s litinou je „zahořování“ poněkud složitější, ale profesionálové na ni nedají dopustit.


Je poněkud lehčí, než litinová a není křehká, může být i hodně velká, přes několik hořáků. Hodí se zejména na plyn a indukci. Ocelová pánev - zkušenosti už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Běžné pánve se zahřívají v místě zdroje tepla, litinová pánev se prohřeje celá.


Tím je zaručeno dokonalé tepelné zpracování potravin a vzhledem k rozložení tepla se nepřipalují. Kvalitní litinová pánev je z hlediska takzvané nepřilnavosti lepší, než mnohé jiné pánve s nepřilnavým povrchem. Jak jsem prošla veškeré diskuze tady, tak na steaky vyhrává ocelová DeBuyer.


Vzhledem k tomu, že ale nejsem příliš masová, tak bych ráda zjistila, která pánev je mezi místními doporučována na přípravu ryb, vajec a hlavně na opékání všemožné zeleniny a tofu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky