čtvrtek 9. března 2017

Topůrko na kalač

Topůrka na sekery, topora na kalače, štípací kladiva a násady k sekeromotykám. Topůrka k sekerám a kalačům dodáváme jasanová (z jasanového dřeva) nebo z ořechovce (hickory). Při tlučení do ní jinou sekerou bychom mohli poškodit kovové oko, ve kterém je zasazeno topůrko. To pak může prasknout, nebo se sekera může při štípání uvolnit.


Nářadí typu sekery zásadně umísťujeme mimo dosah dětí.

Kalače Kalače Na štípání velkých špalků dřeva je lepší použít štípací kalač a ocelový. Kalač pak podstatně zvyšuje bezpečnost práce. Lesnický kopáč vykovaný z jednoho kusu, lakovaná, oválná čepel, pro kamenité půdy i půdy prorostlé kořeny, z nejlepší, kované řezací oceli, k vysazování malých a středně velkých rostlin bez zbytků kořene.


Násada - topůrko na sekeru, tzv. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Sekerka kg a 3mm, univerzální sekera 1. Pogumované topůrko pro pevné uchopení bez vibrací z materiálu vyztuženého skelnými vlákny, kovaná čepel s ochrannou gumovou chlopní. Velký výběr Sekery a kladiva a příslušenství naleznete online na OBI. Na hodně sukovaté špalky však musím použít kalač a palici. S klíny pracovat neumím. Mám starý kalač , který bohužel praskl, ne násada, ale přímo kovový kalač , tak si chci koupit nový.


Jen podle obrázku se mi líbí kalač Husqvarna, je štíhlejší a dřevěné topůrko se mi líp drží než plast. Sekera kalač je nejmohutnější a nejtěžší sekera na štípání velkých polen a kulatiny. Má zakalenou zadní plochu, a proto může být používána jako palice nebo společně se štípacími klíny. Před nasazením kladiva, sekyry nebo smetáku topůrko či násadu po celém obvodu poklepejte kladivem.


Na závěr celé nové topůrko ohlaďte smirkovým papírem dohladka a zajistěte nasazenou sekeru či kladivo klínem, jen tak máte jistotu, že nesklouzne. Další tip: pokud se vám kladivo či sekera jen trochu viklá, tak je lze před prací na hodinu či dvě namočit, dřevo nabobtná a trochu se roztáhne, ale celkově to nástroji nesvědčí. Takzvaný kalač je velká a těžká sekera na štípání špalků, má mohutnou hlavu (několik kg) a snese i to, když do ní bušíte kladivem, pokud se špalek nedá rozštípnout.


Aktuální cenu sekery Kalač XTline 4kg naleznete zde. Speciální vrhací sekery. Zajímavostí je i sekera Tomahawk, v podstatě bojová vrhací sekera.

Uvolnit se může také v případě, že je sekera používána jako kladivo, kdy dochází k deformaci ucha sekery. Topůrko pak může snadno ze sekery vypadnout. Odstraňování starého topůrka může jít obtížně, pokud je topůrko upevněno např. V žádném případě však nesmí být topůrko odstraněno spálením.


Vážení zákazníci, na základě doporučení vlády ČR a na žádost našich přepravců vzhledem k šíření viru COVID-jsme nuceni u některých druhů přepravy zakázat způsob platby dobírkou. Kalač HUSQVARNA je nejmohutnější a nejtěžší sekera na štípání velkých polen a kulatiny. Pro nákup v tomto internetovém obchodě povolte ve svém prohlížeči JavaScript. Hmotnost: kg Vyrobeno podle DIN. Kalač je navržen pro náročné zpracování dřeva.


Díky výrobkům Fiskars bude tato činnost snadnější a pohodlnější než kdy dříve. Dřevorubecký kalač Fiskars je vyroben se širokou čepelí. Nová geometrie čepele má zaoblené okraje rozšířeného klínu, které usnadňují vytažení sevřené sekery ze špalku. Kalač za drva Cjepač za drva hidraulični cjepač GARANCIJA DOSTAVA! Sekeru na dřevo vybírejte podle toho, k čemu ji budete využívat.


Kompaktní – na kempování a turistiku. Mají krátké topůrko a snadno se vejdou do batohu. Univerzální – pro veškerou práci se dřevem, jako je štípání malých polínek, osekávání a příprava třísek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky