pondělí 1. srpna 2016

Hranolky v troubě teplota

Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Hranolky rozložte v dostatečné vzdálenosti od sebe – pokud je příliš namačkáte k sobě, spíš se podusí, než propečou. Hranolky sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly.


Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě minut. Nebudeme si mazat med kolem pusy: takové hranolky , jaké připravíte předvařením a dvojím smažením, v troubě neuděláte. Máme pro vás ale pár vychytávek, jak se jim opravdu přiblížit a pochutnat si na jedničku. Pusťte se do toho s námi a nebudete litovat!


V minulosti existovaly předsmažené hranolky jen jedny a dělali jsme je jak v troubě , tak v oleji. Liší se tím, že ty do trouby obsahují víc tuku, takže pokud tam usmažíte hranolky pro troubu neurčené, budou sušší. Požadované množství zmrazených hranolků rozprostřete na pečicí plech a vložte do středu trouby předehřáté na 2°C (2°C používáte-li horkovzdušnou troubu). Připravte si doma chutné domácí hranolky v troubě , které jsou mnohem lepší než ty kupované.


Není na tom nic těžkého a navíc si na nich skvěle pochutnáte. Tématické fráze: hranolky v troubě domaci hranolky v troubě bramborové hranolky v troubě mražené hranolky v troubě hranolky v horkovzdušné troubě hranolky z brambor v troubě jak upéct hranolky v troubě jak udělat hranolky v troubě pečené hranolky domáčí bramborové hranolky v troubě pečení hranolek v troubě příprava. Recept, jak v troubě udělat z mražených hranolek stejně křupavé jako ty na oleji. Hranolky rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie vždy len v jednej vrstve, ideálne by na sebe nemali byť moc natlačené.


Najlepší plech na hranolky je taký, ktorý je po celej ploche perforovaný. Zatím vždy peču hranolky v troubě , a to jednak z důvodu úspory kalorií, a hlavně proto, že jich tak připravím větší množství najednou. Vařím pro lidí (někdy i když s námi jí moje mamka), fritézu nemám, takže bych musela smažit postupně po troškách na pánvi, a bojím se, že než dosmažím poslední porci, tak ty první už budou studené a gumové.


Pro pečení v troubě se doporučuje teplota maximálně do 2°C (horní a dolní ohřev) a do 1°C (s cirkulací vzduchu). Použití pečicího papíru zabraňuje výraznějšímu zhnědnutí brambor na kontaktních plochách a tím snižuje tvorbu akrylamidu. Téma Hranolky v troubě nás zajímá stejně jako vás, připravili jsme k němu už řadu zajímavých článků. Ty pečené v troubě zase chutnají spíš jako pečené brambory než hranolky. Navíc, jak se během našeho pokusu ukázalo, co člověk to jiná hranolka.


Někdo nedá dopustit na ty uvnitř kašovité, jiný upřednostňuje ty trochu na zkus a já si oblíbila octovou marinádu. V troubě předehřáté na 1stupňů pečte asi necelých dvacet minut, až zezlátnou, dodává Jiňa. Když máte čas Nejsložitěji připravuje doma hranolky autorka kuchařky Muži sobě, Zuzana Humpolcová, která přiznává, že její postup není zrovna jednoduchý a většinou ho doma praktikují jen opravdoví milovníci křupavých hranolků.


Pokud chceš použít mikro, musíš mít takovou, co má funkci crisp - a i tak to není nic moc. Hranolky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř měkké, což mikrovlnka běžně neudělá. Když doma připravené hranolky upečeme v troubě na pečicím papíře, nebudou obsahovat žádný tuk. Podobně jako v horkovzdušné troubě.


Problém je, že většině lidí začnou připadat suché. Můžeme to trochu vylepšit přidáním tuku na plech, alobal nebo tefal, prostě na povrch, na kterém budeme v troubě péct. Teplota trouby na peceni recepty, které budete milovat.


Tabulky pro pečení osahují následující způsoby pečení. Vyberte si způsob podle vybavenosti Vašeho spotřebiče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky