pondělí 15. srpna 2016

Krouhané zelí recept

Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Zelí krouhané. Kysané zelí je mimořádnou vitamínovou bombou, podle odborníků je jednou z nejzdravějších potravin. Věděli jste, že už při konzumaci pouhých 2gramů kysaného zelí je pokryta doporučená denní dávka vitamínu C? A protože některé varianty kysaného zelí v obchodech obsahují různé konzervanty, doporučujeme si vyrobit zelí vlastní.


A jak na výrobu domácího. Potom zelí natlačíme do l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka.


Každý si připravuje kvašené zelí tak, jak má rád. Nejlepší je použít starý, vyzkoušený recept. Třeba ten, který dělala už vaše maminka a před ní už její maminka. Takové rodinné stříbro. Navíc, lidé vždy více důvěřují tomu, co si vyrobili sami.


Domácí kvašené zelí je špičková BIOPOTRAVINA. Rodinný recept , kvalitní odrůdy zelí pěstované přímo v srdci Hané, stálý dohled na správné kvašení a poctivá ruční práce – to vše nabízí ve své chuti Bystročické Zelí. Naše internetové stránky vás dále provedou informacemi. Dobrý den,naložil jsem zelí , zelí nekrupe je měkké. Nakladam jako jindy,Osolíme,pepř,bobkový list,nové koření a dám do kadecky,udusam a zatezkam,nechám kvasit.


Ja toto zeli ubijim jeste pred nalozenim. Smicham se soli a kminem (koprova seminka tady na Hawaii nesezenu), utlucu v mise zulovou palici do stavnata a natlacim do sklenic. Vypustena stava jde nahoru, tak se to nemusi dolevat a navic je delka kysnuti zkracena tim, ze je zeli pomlacene a zmekle. Jinak ale super recept a Hawaiiani se muzou. Zelí na sítku prolijeme studenou vodou, až vychladne, promícháme je se solí.


Na kg zelí dáme 1g soli a špetku kmínu. Zelí natlačíme do kameninového hrnce, zatěžkáme, přikryjeme plátnem a na teplém místě je necháme kvasit. Zelí je už za 8–dní velmi dobré, ale dlouho nevydrží, proto nakládáme jen menší. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí.


Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého. Krouhané zelí s křenem recepty, které budete milovat. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty.


Při přípravě domácího kysaného zelí dbejte na čerstvé suroviny a čistotu Postup. Hněteme zelí čistýma rukama dokud není dostatečně uvolněná tekutina pro zakrytí zelí v nádobě. Naplňte zelí do nádoby a zelí zatlačte pod tekutinu. Pokud je to nutné, přidejte trochu. Zelí je studené, tak doporučuji si vzít hodně teplé ponožky a obalit do silného igeliťáku a nebo nejlépe dvou.


Zelí šlapeme tak dlouho, dokud nezmenší svůj objem asi na čtvrtinu původního objemu. Nakrouhané zelí hodíme do vany (my používáme dětskou vaničku), přisypeme sůl a začneme šlapat. A vitamínová zásobárna je pak brzy na světě.


Jak tedy snadno a dobře naložit zelí ? Jak naložit zelí do sklenice? Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Recept na nakládané zelí ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky