A proč to vlastně dělat, když si můžete jogurt koupit už hotový v prodejně ? Za druhé – opravdu si pochutnáte, jelikož víte, jak je vámi vyrobená potravina čerstvá. A za třetí – zpravidla velice výrazně ušetříte. Jako například na domácím jogurtu.
Pojďte se podívat spolu se mnou, jak si výborný a hustý jogurt jednoduše vyrobit v domácím prostředí. Domácí jogurt bez jogurtovače krok po.
Kvůli vysoké teplotě na konci cyklu v jogurtovači jsem udělal změnu. Skleničky uložím do krátce (minut) předehřátého jogurtovače, který po další půl hodině vytáhnu z přívodu a uložím do peřiny. Hrudky jsem v jogurtu nikdy neměl, je krásně hladký. Ahoj všem šikovným hospodyňkám :-) nedávno jsem objevila, že se dá dělat domácí jogurt , za pomoci mléka a třeba jogurtu Hollandia…„vysockovala“ jsem od své mamky jogurtovač , ale bohužel na něm není ani název, a ani návo a vzhledek k tomu, že jogurty dělala mamka. Výroba jogurtu v jogurtovači.
Se stále více možnostmi a spotřebiči, které současná doba přináší, je jednodušší než kdy jindy si připravovat některé potraviny pod vlastním dohledem doma. Vedle například domácích pekáren je nejznámějším takovým pomocníkem právě jogurtovač. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.
Jeden litr mléka na počátku zahřejeme až na bod varu. Pak mléko budeme pomalu přelévat z jedné nádoby do druhé a následně při vychladnutí na teplotu okolo stupňů Celsia do něj vmícháme dvě lžíce choceňského jogurtu. Jogurtovač pořídíte už za 5Kč (například v DATARTu), což není nijak dramatická cena, takže jeho pořízení vřele doporučuji. Pokud s nákupem váháte, lze si výrobu jogurtu vyzkoušet i jinak - použijete přibližně litrový plastový kelímek nebo misku a vložíte na potřebnou dobu pod svítící bodovou žárovku 60W. Postup přípravy domácího jogurtu : Mléko necháme přejít varem, přidáme med a necháme zchladnout, aby bylo mléko teplé asi °C.
Nesmí být vlažné ani horké. Ve vlažném mléku by se jogurtová kultura nemnožila (mléko by neztuhlo) a v horkém mléce by došlo ke zničení jogurtové kultury. Na přípravu domácích jogurtů v jogurtovači si kupuji čerstvé plnotučné mléko a selský jogurt (jako startovací kulturu). Toto množství přesně vystačí na naplnění sedmi skleniček.
Jogurtovač môže byť v prevedení na poháre, ktoré sú prevažne sklenené, alebo s jednou veľkou nádobou. Ak budete pokračovať v elektrickej rúre, nemusíte siahať po teplomeri. Dôležité je iba to, aby pri zakrytej pokrievke klesla teplota natoľko, aby kvasinky prežili. My sme na dva litre mlieka pridali jedno balenie 1gramového bieleho jogurtu , avšak neexistujú žiadne pravidlá, ktoré stanovujú pomer.
Samozřejmostí je i praktická kontrolka informující o jeho aktuálním provozu. Celkem je možné připravit až skleniček, kdy každá má objem zhruba 1mililitrů. Unsubscribe from AV MEDIA pro ŠKOLY? Domaci jogurt bez jogurtovace Tajemstvi pevneho jogurtu - Duration: 3:45.
Foto postup jak vyrobit domácí jogurt - recept na domácí jogurt.
Jednotlivé kroky jak vyrobit domácí jogurt uvádíme postupně pomocí fotografií. Věříme, že Vám recept na domácí jogurt výrobu usnadní a výroba domácího jogurtu pro Vás bude hračkou. Samotná výroba domáceho jogurtu prebieha takto: Najprv mlieko vylejeme do nerezového hrnca a zohrievame až dovtedy, kým nemá teplotu 80°C (mlieko začne peniť, ale ešte nevrie).
Keď prekročí túto teplotu, odstavíme ho a necháme chladnúť, až do 40°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.