úterý 30. srpna 2016

Těsto na mini donuts

Tématické fráze: donut recept donutovač recept na donuty z donutovače těsto na donuty do donutovače přístroj na mini donuty recept na donut mini donuty recept donutky z donutovace doughnut recept recept na mini donuts recept donut donutovač recepty doughnut maker mini donuty recepty na donut recept na donuty do donutovače donutovac. Mini donutky: tipy a rady. Počítejte zhruba se dvěma minutami z každé strany.


Když bychom chtěli kakaové donuty (jsou možná lepší než klasické) tak do těsta přidáme 1-lžíce kakaa a trochu mléka, aby těsto nebyla příliš tuhé. Vymažte formičky (plech) na koblížky ( doughnuts ) máslem, naplňte je těstem a povrch těsta uhlaďte nožem, namoženým do vody.

Tématické fráze: donuts recept donuts recept na donuty donut recept donuty recept donuty poleva na donuty recept na donuty s růžovou polevou recept na donuts recept na smažené donuty recept donuts testo na donuty těsto na donuty do donutovače recepty na donuts donut polevy na donuty donutovač recept donut top recepty donuts domácí. Suroviny jsem hodil do robota na hnětení a udělal těsto , musel jsem přidat trochu více mouky než je psáno - zhruba o třetinu hrnku více. Těsto se sice dost lepí, ale po vypracování do tvaru donutu se pěkně upeklo.


Jediné co beru jako mínus je množství udávaného cukru, které by mělo být větší, protože bez dost. Zaděláme na kvásek a necháme vzejít, mezitím uděláme ze zbytku surovin těsto a poté do něj přidáme kvásek a necháme cca min. Přidejte mléko a žloutky a promíchejte. Nakonec přidejte máslo a vypracujte lepivé těsto.


Vyklopte ho na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte, až bude hladké a pružné.

Dejte do vymaštěné mísy, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl, až těsto zdvojnásobí objem. Tepelně se upravuje smažením ve vysoké vrstvě oleje do tmavě zlaté barvy. Donut má tvar zploštělého prstence. Na rozdíl od koblihy se však nedává sladká náplň dovnitř ale na horní stranu, která se může posypat prakticky jakýmkoliv sladkým dochucovadlem od oříšků, pudinku až např.


Obrácenou sklenkou tvoříme kolečka. V každém kolečku nejlépe panákovou skleničkou vytvoříme další kolečko. Zbytky těsta opět zpracujeme, vyválíme a vytvoříme donuts. Donuts necháme dalších minut kynout.


Pokud máme menší zbytky těsta, můžeme z nich udělat mini koblížky. Pečené donuty - recept: Těsto :Zpracujeme hladké těsto , které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca min. Po vykynutí rozválíme těsto a malým.


Silikonová forma na mini donuty. Forma je snadno omyvatelná a nepřilnavá. Je to šikovná vecička, samozrejme, dá sa kúpiť aj plech :) Cesto je jednoduché, chutné.


Ja som ho poliala čokoládou a ozdobila hviezdičkami. Skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka a pak vykrojíme malé kolečko uprostřed.

Opět necháme cca dvacet minut kynout. Těsto poté vyválíme na centimetrovou vrstvu. Donuty osmažíme dozlatova z obou stran v rozpálené vrstvě oleje. Americké donuts jsou skvělou sladkou pochoutkou, snídaní, svačinkou i pohoštěním. A nad ty domácí jednoduše není!


Poleva nás vyjde také na Kč a olej na smažení na cca Kč. Zhruba donutů (podle velikosti) nás vyjde na Kč. Prodám zánovní (málo používaný) profesionální plněautomatický stroj na výrobu mini donuts (koblížků).


Vysoce kvalitní provedení v nerezové oceli. Jednoduchá obsluha a čištění stroje. Tento recept mam z jednej talianskej relacie o vareni a je fantasticky pre nas, ktori lubime donatky, ale nemame stroj na ich vyrobu.


Ja sama som bola prekvapena jednoduchou pripravou, ale ohromnym vysledkom a hoci su smazene, nie su vobec mastne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky