pátek 26. srpna 2016

Jednoplášťová střecha s klasickým pořadím vrstev

DUO střecha je pak kombinací jednoplášťové střechy s klasickým pořadím vrstev a střechy obrácené. Z dnešního pohledu vznikaly skladby jednoplášťových střech s klasickým pořadím vrstev. Hydroizolační vrstvu tvořily asfaltové pásy s nasákavými vložkami (lepenka A 500H) a asfaltové nátěry, tepelně izolační vrstva byla z asfaltokorkových desek a škváry nebo.


Navrhuje se při rekonstrukcích stávajících střech. S- jednoplášťová plochá střecha s klasickým pořadím vrstev Hydroizolační souvrství.

Jednoplášťová mechanicky kotvená střecha. Tepelná izolace (EPS, MW). Hlavní výhody Relativní jednoduchost. Koncepce střechy s opačným pořadím vrstev přináší ve srovnání se skladbou s klasickým pořadím vrstev určité výhody.


Především se jedná o příznivější difuzní tok skladbou střechy a ochranu hydroizolační vrstvy před teplotním namáháním a možným mechanickým poškozením jak při realizaci, tak při užívání. DUO - víceplášťové Podrobnější popis naleznete v dílu ploché střechy v dalších dílech seriálu. Protože je střecha tak důležitou konstrukcí, doporučujeme věnovat velký důraz i při výběru.


Bez parotěsnící vrstvy nad podstřešními prostory s tepelnými požadavky nelze aplikovat, protože nesplní závazná kritéria návrhu.

Plochá jednoplášťová střecha s kombinovaným pořadím vrstev , klasickým i. PŘÍKLADY ZÁKLADNÍCH DETAILŮZákladní detaily ploché střechy s klasickým pořadím vrstev s hlavní hyd. Cad detail a vazba zdiva ke stažení. Před několika desetiletími byly problematické z důvodu neexistence nebo nedostupnosti kvalitních materiálů. Skladby s klasickým pořadím.


V dnešní době díky kvalitním hydroizolačním a tepelněizolačním materiálům jsou velice vhodné. Plochá střecha , jednoplášťová plochá střecha , dvouplášťová plochá střecha , tříplášťová plochá střecha , plochá. Publikace rozvíbí obecné principy konstrukční tvorby, které bsou obsaženy v platné ČSN.


Konstrukční detaily plochých střech – zásady řešení. Taková skladba ploché střechy se nazývá obrácená nebo také inverzní. V dnešním příspěvku se budu věnovat skladbě střešního pláště této ploché střechy. Nevětraná střecha s vegetačním porostem. Typická skladba zateplené jednoplášťové střechy: hydroizolační vrstva – např.


Informativní návrhová životnost vrstev ploché střechy při normální. Obrátená skladba konštrukcie pojazdnej plochej strechy so spádovou. Plochá strecha je strešná konštrukcia alebo strecha so sklonom 10°.


Výjimečně se vyskytují i tříplášťové ploché střechy.

Tento moderní způsob zateplení v sobě skrývá veliké možnosti využití ploché střechy. U rodinného domu lze tímto způsobem zateplit pochozí terasu bez obav,. Všechny zde uvedené skladby. Pochozí střecha (obrácená skladba ). Jejich skladba byla dána tehdejší poměrně omezenou materiálovou základnou. S - jednoplášťová plochá střecha s klasickým pořadím vrstev.


Střecha se navrhuje tak, aby se na povrchu krytiny netvořily kaluže – to se. Krytí koruny atiky a římsy má mít sklon alespoň , v případě atiky. Sklon střechy se volí tak, aby bylo zajištěno snadné. Pochůzná jednoplášťová plochá střecha – terasa, dlažba do betonu (D1s).


Priťažená strecha – vegetačná. JEDNOPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘECHY. V ďalšom pokračovaní seriálu o strešných konštrukciách rozoberieme strechu plochú.


Dalšími používanými typy střech jsou střechy inverzní (nebo také s opačným pořadím vrstev ) a střechy kompaktní. Tyto dva typy probereme v dalším článku. Ploché střechy - jedná se o střechy se sklonem do 5°, v topických oblastech jsou i střechy bez spádu - výhody: snižuje výšku objektu zmenšuje namáhání větrem voda je odváděna vnitřkem budovy (nedochází k zamrzání) můžeme využívat k rekreaci, přistávání helikoptér, parkování vozidel - nevýhody: špatná pověst – nekvalitní provádění zvláště u.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky