pátek 26. srpna 2016

Medvědí česnek sadba

Pozor – medvědí česnek nesmíme sázet do vyhnojené půdy a také ho nehnojíme. S přezimováním si nemusíme dělat velké starosti. Medvědí česnek roste v listnatých lesích a poznáme jej podle typické česnekové vůně a bílých květů. V medicíně se používá nadzemní část rostliny, která se zpracovává různými způsoby. Nejlepší místo je polostinné, v blízkosti opadavých keřů a stromů.


Při sadbě cibulek je třeba kořeny zarovnat na délku kolem 3-4cm.

Cibulky sázíme cca 5cm pod povrch zeminy, tj. Semínka vysejte do hloubky. Sadba (cibule, česnek ,hlízy), Tsuga. Ten však v sobě nemá ani z daleka tolik vitamínů jako čerstvý medvědí česnek. Proto, pokud si chcete uchovat česnek bez ztráty léčivých účinků, doporučujeme ho zmrazit.


Jeho výrazná vůně, kořeněná chuť a léčivé účinky jsou známé již tisíce let. Již staří Slované pěstovali česnek medvědí. V kuchyni se najde uplatnění všude tam, kde bychom jako koření použili česnek , cibulovou nať či pažitku.


Ale je to nejen koření, ale i léčivka.

Používá se například jako. Rostlina má pozitivní účinky na náš organismus. Nať rostliny je využívána jako koření k dochucování polévek, omáček a masitých pokrmů. Vše o medvědím česneku. Podívejte se, kde medvědí česnek roste, jak ho pěstovat, jaké má účinky, skladování, recepty a mnoho dalšího.


Konec března až zhruba polovina května je obdobím, kdy roste stále oblíbenější medvědí česnek. Jak medvědí česnek pěstovat doma. Charakteristická je česneková vůně po celém lese. Sběr česneku medvědího. Vyhovuje mu půda pokrytá spadaným listím.


Také potřebuje vlhkost, proto se často drží u potoků, v lužních lesích či v listnatých hájích kolem menších toků či říčních ramen. To znamená, že česnek nelze pěstovat po žádné cibulové zelenině minimálně čtyři až pět let, v případě bílé, sklerociové hniloby až deset let. Pro výsadbu se musí užívat jen zaručeně zdravá sadba , a i když koupíte certifikovanou sadu, také ji namočte do Fundazolu (minimálně na 20–minut). Prosím o vaše laskavé vyjádření, zda byla sadba špatná, v čem vidíte problém. Má kladný vliv na trávicí soustavu, dále též na cévy a srdce.


Listy rozmixujeme spolu s ořechy a postupně přiléváme olej. Poté přisypeme nastrouhaný parmazán a dochutíme lehce solí. Sýr sám o sobě je dost slaný, zacházejte proto se solí opatrně.

Po umixování nechte pesto odpočinout v lednici, poté používejte do těstovin nebo jen tak na pečivo. U medvědího česneku využijeme jak listy tak i nať a samozřejmě také cibuli. Nutno podotknout, že účinky má medvědí česnek. Lidé by měli spíš chodit na česnek podivný, než na ten medvědí ,“ říká Jana Vlková a podivuje se: „Nevím, kde se vzala ta módní vlna, na které se veze medvědí česnek. Podle Jany Vlkové byste si ho teď mohli splést s bledulemi, ale opět ho zcela bezpečně určíte, pokud ho promnete v rukách.


Jak pěstovat medvědí česnek. Jde o oblíbenou a léčivou jarní bylinu, kterou sice běžně najdeme v přírodě, ale proč ji nemít stále po ruce. V tomto případě se česnek prodává spíše na kila, což nemusí být v případě menší plochy zahrady zcela ideální varianta. Zanedbatelná není ani částka za poštovné a balné.


Výhodou menších obchodů bývá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky