Zavařování jídla v mikrovlnce. O zavařování jídla v mikrovlnce se na internetu vedou dlouhé diskuze ohledně jeho škodlivosti. Mikrovlnná trouba dokáže například vysokou teplotou zničit bílkoviny, pokud se v ní potraviny ohřívají příliš dlouho. Pokud chcete zavařovat v mikrovlnné troubě, klidně to zkuste, je to rychlejší.
Můžete takto zavařit polévku, omáčku, guláš a jiné polotovary.
Důležité je zavařovat do sklenic se šroubovacím víčkem, ty vám v mikrovlnce nic nevyvedou. Sklenice naplňte ještě teplým. Do mikrovlnky sice nepatří nic kovového, ale šroubovací víčka nevadí.
Bylo to ovšem z jiného důvodu, a tím bylo uchování přebytků (zejména masa) na pozdější dobu. Chystáte se na dovolenou a sháníte nové recepty na zavařování hotových jídel, které na cestách jednoduše vyklopíte ze sklenice a ohřejete? Receptů na zavařování jídla a praktických rad pro zavařování není nikdy dost, tak se nechte inspirovat těmi našimi.
Ale zavařování jídel na dovolenou je o malér.
V mikrovlnce třeba za minuty upečete bramboru, uvaříte těstoviny přímo v talíři za minut, možností je spousta. Se zájmem čtu o zavařování v mikrovlnce. Opravdu bych měla strach z kovových šroubovacích víček.
Funguje to a jsou jak čerstvé. Je dobré na talíř mikrovlnky položit plastovou misku pod květináče odpovídající vel. Při vyšším výkonu zkrátíme dobu zavařování (viz orientační tabulka). Vaření v mikrovlnce recepty, které budete milovat.
Nikdo mě nechce věřit,že zavařuji ovoce v mikrovlnce , ale opravdu to jde a mám s tím dobré zkušenosti, sklenice drží 1 a obsah se mě nezkazil ani u jedné. Ušetřím spoustu energie oproti klasickému zavařování i času a tím pádem i peníze. Zkuste si dát víčko zavařovací do mikrovlnky a uvidíte že se vůbec nic. Netradiční recepty na bábovku, moučník a nebo smažený sýr vás mile překvapí, stejně jako mnoho dalších receptů z mikrovlnky. Můžeme dát do pohárů nebo, pokud pudink uvaříme hustší (pouze ze 35-4ml mléka), použít tuto hmotu na výrobu nepečenýc.
Pokud ale máme ořechů opravdu mnoho, a tedy i mnoho sklenic, přestává být zavařování v mikrovlnce výhodné, lepší už bude klasika v zavařovacím hrnci. Ořechy zavařené v mikrovlnce - recept: Vyloupané ořechy nandáme do čistých a suchých sklenic, dáme do mikrovnky a nastavíme na plný výkon minuty. Ohřev probíhá tím že se rozkmitají jádra buněk, až rozbijí.
Osobně mám po ohřevu jídla v mikrovlnce brzy hla divný pocit a občas i průjem.
Omyté plody se opatrně naskládají do sklenic, zalijí se cukerným roztokem, sklenice se uzavřou a dají do mikrovlnné trouby. A plynovému hořáku svůj osud svěříte? Pro zavařování v mikrovlnce použijte víčka na závit.
Pokud se rozhodnete pro zavařování v mikrovlnce , zaměřte se na výběr sklenic a víček. Zatímco při zavařování v hrnci, troubě či myčce můžete použít libovolné typy, při zavařování v mikrovlnce dejte přednost víčkům na závit. Tlak v mikrovlnné troubě je. Při zavařování buďte vždy poblíž trouby a průběh celého procesu kontrolujte. Víčka na závit nepovolí.
Připravili jsme pro vás seriál věnovaný právě zavařování. Dnes už totiž tato úprava jídla neslouží jen jeho uchování na zimu, ale důležitou roli hraje i samotná chuť zavařovaného. A protože se fantazii meze téměř nekladou, můžete si docela jednoduše připravit pořádné, klasické i neobvyklé dobroty.
Pozorovat jej při práci je zážitek, zvláště pokud využívá svou originální metodu – tou je zavařování v mikrovlnné troubě. Sušení hub v mikrovlnce se rozebírá na Labužník. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. Senzor vaření měří vlhkost jídla a prostředí v troubě a na základě výsledků nastaví stupeň výkonu a dobu vaření. Chaos defrost používá náhodné impulzy mikrovlnné energie, takže se výrazně sníží doba potřebná k rozmrazení jídla.
Jet Chef vykazuje nejvyšší efektivitu využití vnitřního prostoru. Při přípravě nálevu záleží, kolik sklenic budete zavařovat, můžete si připravit i nálev slabší – záleží na každém z nás. To že v mikrovlnce nepřežije kočka neznamená že nepřežijí mikroorganismy.
Možná při správném způsobu použití. Ale před pár lety proběhla nějaká studie že při ohřívání jídla se mikroorganismům docela daří.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.