úterý 10. ledna 2017

Lama alpaka chov

Dlouho očekávaná kniha Lama a alpaka. Vyšla dlouho očekávaná kniha, od paní MVDr. Táni Husákové, pro všechny chovatelé a zájemce o chov alpak a lam, která je cenným pomocníkem i zdrojem informací a je možno ji objednat na adrese: Lesni. Lama krotká a lama alpaka jsou stále oblíbenější díky svojí nenáročnosti a všestrannosti. Jejich chov je poměrně snadný, a navíc jsou to při správné výchově většinou klidná a trpělivá zvířata.


Lama se proto skvěle hodí i pro začátečníky, kteří se ohlíží po vhodném spásači trávy.

Lama alpaka je známá svou kvalitní vlnou, která je vhodná i pro alergiky. Co je potřeba zajistit, aby se lamy měly dobře a dávaly dostatek kvalitní vlny? V přírodě se lama alpaka vyskytuje v Jižní Americe.


V dnešní době se chová jako domácí zvíře u některých soukromých chovatelů. Biotopem tohoto druhy jsou především hory a travnatá území. Lama glama) a alpaky (Vicugna pacos).


Z výše uvedeného plyne, že lama krotká a alpaka nejsou považovány za zvířata vyžadující zvláštní péči. Kdo si myslí, že se lama uživí přes teplé měsíce sama na pastvě, je na omylu.

Lamy a alpaky potřebují především seno. Takže i přes léto je třeba počítat s tím, že alpaka spotřebuje denně okolo kg sena a lama dvakrát tolik. Charakteristika lamy krotké a lamy alpaka. Produkce vlny: cca kg ročně. Barva vláken je od bílé po černou, vlákna jsou poměrně hrubá a dlouhá.


Tento typ zvierat sa síce zvykne súhrnne nazývať lama , ale nie je to správne, lebo lama je len jeden zo štyroch druhov. Guanako je druh, ktorý sa využíva ako ťažné zviera a na nosenie nákladov aj v nehostinných a najnáročnejších podmienkach. Alpaka je zviera huňaté a. Zoo Praha narodil sameček lamy guanako.


Lamy guanako jsou původem z horských oblastí jižní Ameriky, mrazům js. Uši jsou krátké, obličej je porostlý srstí. Má zakulacenou záď a rovný ocas. Rozeznávají se dva chovné typy alpaky, lišící se charakterem srsti. Chovatelská stanice Z Azkabanu prodá mláďata alpak v barvě červenobílé, samička a sameček, vhodní na chov , výstavy nebo jako mazlíčci.


Pouze do dobrých podmínek a zodpovědnému zájemci, ne do samoty (morčata jsou společenská). Trekkingtouren - Outdoorfondue - Teamevents - Lamazucht - Kindergeburtstage. Wir freuen uns auf ihren Besuch!

Mezi domestikované lamy patří také alpaka , která má ještě cennější vlnu. Autor: Archiv ireceptar. Otužilá horská zvířata. Spolu se vzrůstající oblibou lam, exotických zvířat, kterým se u nás však dobře daří, vznikají lamí farmy.


Jednou z nich je farma Bukov na Rokycansku, jejímž vedoucím je Ing. Zpracovává se i maso, ale narozdíl od lamy krotké se alpaka téměř nedojí ani nepoužívá jako soumar. Od ostatních lam se liší především mnohem delší vlnou, která může být různých barev od bílé.


Narodil som sa v Brne v Lamacentre Hády a som taký mladý dospelák. Frajerku nemám, spoločnosť mi robí brat Andy (nie, nie je to baba, aj keď má dlhé vlnité vlasy). K môjmu háru, som alpaka v type huacaya, to znamená, že mám účes typu ovčí afro výbuch. Zaborte si pršteky a nebudete chcieť už v živote hladkať nič iné. Předchůdci dnešních lamovitých migrovali ze Severní Ameriky před asi miliony let do Jižní Ameriky, kde se vyvinuly podřády divoká lama a divoká vikuňa.


Vývoj lamy krotké probíhal z lamy divoké, kdežto alpaka má blíže svou charakteristikou podřádu vikuňa. Vědci se stále různí v názorech, zda se alpaka vyvinula z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky