pátek 6. ledna 2017

Špaldové housky

Chcete se naučit péct klasické české housky , ale ze špaldové mouky? Pojďte se podívat na recept, který jsme pro vás společně s Maškrtnica. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.


Umotáme housky nebo rohlíky podle libosti, potřemě vejcem rozšlehaným s mlékem a téměř ihned pečeme.

Nenecháváme dokynout, housky pak ztratí pletení. Pečeme na nejvyšší teplotu (já peču klidně i na 250°C) dokud nezezlátnou, přibližně minut, podle trouby. Ihned sundáme z plechu na mřížku. Housky dáváme na plech a přikryjeme utěrkou.


Už Vás nebaví kupovat si v obchodech pečivo z mraženého polotovaru, které nechutná moc dobře a hlavně nevydrží dlouho čerstvé? Samozřejmě existují i obchody, kde seženete poctivé a kvalitní (často i celozrnné) pečivo, každý však nemá možnost tyto obchody dennodenně navštěvovat. Recept na domácí housky ze špaldové mouky.

S těstem se krásně pracuje. Dáme na plech s pečícím papírem a potřene vejcem, popř. Pečeme ve vyhřáté troubě na 1stupňů cca min. Každý díl pak ještě na ze kterých splétáme malé housky. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca dílů.


Pokládáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody. Domácí pečivo – špaldové bagety. Základní recept na špaldové domácí pečivo, v tomto případě bagety, sestává pouze ze čtyř ingrediencí. My jsme nejprve zkoušeli bagetky jednoduché a pak jsme začali experimentovat is přidáváním různých přísad. Kterékoliv jsme ochutnali, zachutnaly a sklidily velký úspěch.


Vyberte si recept na špaldové housky a připravte si chutný a výjimečný špaldové housky pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší špaldové housky ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci. Celozrnné špaldové housky.


Necháme půl až hodinu kynout na teplém místě. Následně nato těsto rozdělíme na libovolný počet dílů a vyválíme provázky tak, aby se daly plést housky.

Těsto by mělo mít dvojnásobný objem. Jakmile máme housky upletené, necháme je ještě tak minut kynout - to je dúležitý aby nebyly spláclé a tvrdé. Ráno či dopoledne těsto propracujte, umotejte housky , naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Zavčasu zahřejte troubu na 2°C.


Pak housky potřete vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, posypte hrubou solí, plech dejte do trouby, teplotu snižte na 1°C a. Poté vytvarujte housky , pomoci si můžete vykrajovačem. Přestože běžné pečivo už není obvyklou součástí mého jídelníčku, čas od času si na něm ráda pochutnám. Kvalita pečiva v supermarketech a bohužel i ve většině pekáren je dost bídná. Je na dosah jen velice málo obchodů, kde dobré a kvalitní pečivo nabízejí.


Vyberte si ze stovek receptů na Rohlíky ze špaldové mouky, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Rohlíky ze špaldové mouky. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Rohlíky ze špaldové mouky receptů z čech i ze světa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky