čtvrtek 12. ledna 2017

Odpružená sedlovka zkušenosti

Podobné neduhy má na vzpřímených kolech i zadní odpružená vidlice, která je podstatně dražší, takže odpružená sedlovka může být pro někoho řešení. Několikrát jsem to viděl. Sedlovka RS absolvovala celou sezónu asi tis. Vertikální vůle v uložení se nevyskytla a horizontální byla minimální, při jízdě naprosto nepozorovatelná. Mam celoodpruzene kolo (ctyrcep- paralelogram :) ), nic jineho ti do terenu asi az tak moc nepomuze.


S odpruzenou sedlovkou u kamosu jsem se parkrat projel, ale v terenu zadne plus, vyssi hmotnost, casem chyta vakl, meni se vyska stred slapani- sedlo. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Vybírejte si Sedlovky podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Prosíme dodržujte nařízení vlády, vše zasílejte přepravci. Přestože je odpružená sedlovka spojována spíše s krosovými koly, její instalace pro jízdu v terénu nemusí být neuváženým krokem. Součástí je svorka a jako volitelné příslušenství můžete přidat bezpečnostní kryt.


Na výběr je také několik průměrů a délek trubice, aby byla dokonale kompatibilní s vaším jízdním kolem. Myslím, že šetří i částečně výplet kola a pláště v jejich patce, nebot´při nárazech do kola člověk zpětným rázem, kdy na sedle normálního kola s normální sedlovkou při přejezdu nerovnosti doslova nadskočí a zase se celou svou vahou narazí na sedlo zpět, tak právě tento zpětný pohyb odpružená sedlovka. Rozhodně moc přijemný pro zadek, ale hlavně i záda ;-) Určitě doporučuju, fajn zmekčení nárazů! Sílu pružení je možné nastavit.


BIOLOGIC odpružená sedlovka Azub bike e-shop - lehokola, skládací kola, brašny doplňky a jiné. Odpružená sedlovka XLC SP-Sna kolo má zdvih 45mm a nabízí tak skvělý komfort. AL odpružená sedlovka ZOOM,průměr 28mm,délka 350mm,černá lesklá. Vyosení zámku sedlovky je mm.


Duralová odpružená sedlovka , s ocelovým zámkem sedla. Paralelogram odpružená sedlovka SR Suntour SP12-NCX 27. Zkrátka promyšlená a jednoduchá sedlovka ! Sedlovku je také možné zakoupit v průměrech 2mm, 3mm a 3mm. CZ bol OK ale to bola SR Suntour odpružená sedlovka SPNCX - dost sikovna ale konstrukcne jednoduchá vec.


Vyberajte si Sedlovky podľa parametrov a porovnávajte ceny z internetových obchodov na Heuréke. Elektrokola a vše okolo nich. Nezáleží na tom, kam se dnes chystáte a jaký je váš cíl. U nás si můžete vybrat z prvotřídních profesionálních sedlovek, které zaručují perfektní nastavení - pro nejlepší efektivitu šlapání a nejvyšší výkon ve výjezdu, pro pohodlnější ovládání kola v členitém terénu nebo pro vyváženou kontrolu a citlivost v prudkých agresivních.


Mountain bike je možné mít buďto v černé, nebo černo žluté barvě a také v několika velikostech rámu, které odpovídají výšce. Klasické i odpružené sedlovky na kolo - Nakupujte vše pro cyklistiku i další sporty na našem e-shopu Global-sport. Tento komponent nie je samozrejme žiadna novinka, no stále patrí medzi menej častú výbavu mimo kategórie trail a enduro.


Najdete u nás velký výběr značek. Priznám sa, že teleskopickú. Nejen při výběru rámu byste měli myslet také na materiál, ze kterého je vyrobený. To samé platí i pro další komponenty, jako je přední vidlice, sedlovka nebo řidítka, kde opět hraje prim karbon, který je pružný a lépe pohlcuje vibrace.


Podstatnou roli hrají také brzdy a odpružení. Při výběru brzd je dobré dívat se. Zdvih zde bývá celkem malý a citlivost na otřesy je nízká.


Další nevýhodou může být i často se měnící vzdálenost sedla od pedálů. Přesto je odpružená sedlovka pro jezdce více pohodlná a tedy mnohem komfortnější. Odpružení samozřejmě o něco málo zvyšuje hmotnost kola, ale ve výsledku jste díky odpružení.


Paraleogramová odpružená sedlovka od Cane Creek. Verze LT (Long Travel) = zdvih mm Délka 4mm, 450mm ve verzi XL. Tato revoluční sedlovka poskytuje až mm vertikální poddajnosti, Zertz tlumení proti vibracím a konstrukci z karbonu FACT.


CG-R je zárukou bezkonkurenčního pohodlí, kontroly a efektivity bez přidané hmotnosti či poddajnosti rámu. Bývá zvykem, že výrobce dává každému modelu svůj název, ne tak zde. Jedná se o prověřené kolo, které má co nabídnout.


Jeho velkou dominantou je duralový rám, který je znatelně pevnější než hliník. Potěší také odpružená přední vidlice, která má však zdvih pouze milimetrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky