pondělí 23. ledna 2017

Odpuzovač krtků z pet lahví

If there are many birds eating everything green in your garden, you can make simple wheel from plastic bottles to scare birds. Make a few of thees garden wheels and place them all around your. Zatímco v prvním případě použil klasickou 5litrovou láhev, ve druhém odřízne dno u dvou malých. Tělo lahví spojí do sebe a křidélka vyrobí tak, že odříznutá dna oboustrannou páskou přilepí k tělu plašiče.


Opět jedno z víček musíte proděravět, abyste plašič mohli nasunou na drát.

V místě napadeném krtkem zapíchněte drát asi centimetrů hluboko a na vrcholek nasaďte PET láhev, do které vyřízněte ve dně otvor jen. Sochařka Veronika Richterová vytvořila neuvěřitelné kousky z barevných plastových lahví. Najdete zde napodobeniny zvířat a rostlin (např. kaktusy), ale i technických zařízení.


Expozici můžete zhlédnout do 18. Do libovolné PET láhve z boku prostřihnu otvor, jednou rukou v horním prostřihu láhev s barvou držím, druhou namáčím štětec a přebytečnou barvu otřu o spodní okraj prostřihu. Pokud je to nutné, mohu láhev za vrchní prostřih také pověsit. Když jsem s prací hotov, láhev promáčknu, zbytek barvy vyliji zpět do.


Vychytávky Ládi Hrušky: Vyrobte si opěrku ke keříčkovým rajčatům.

PET lahve , ktery by dokazal odkapavat alespon. Můžete tedy zkusit elektronický odpuzovač. Jde o mnohem dražší řešení, které ale nemusí fungovat. Někdo si elektronické odpuzovače nemůže vynachválit, jinde ale vůbec nepomáhají. Seženete různé druhy odpuzovačů.


PET láhví odříznete dna, ta nalepte jako křidélka na další láhev a plašič je hotový. V krtkem napadeném místě zahrady zapíchněte drát asi centimetrů hluboko a na vrcholek nasaďte PET láhev, do. Pak stačí jen nepatrný vánek.


Zahrádkáři používají nejrůznější „chrastítka“, která jsou poháněna buď větrem, nebo elektrickým proudem. Tento plašič krtků je nenákladnou možností je zahrabat na zahradu několik skleněných lahví hrdlem vzhůru. Já bych pachy živočišného původu moc nepoužíval, když naše kočka chytla netopýra (nevím, jak to dokázala), tak jsem ho poněkud mělce zakopal na zahradě (protože mě bylo blbý tento symbol Moravského krasu házet do popelnice) a druhej den ráno byl vyhrabanej, požvýkanej - asi od kuny - a opět odhozen. Chtěla bych napsat svou zkušenost se solárním odpuzovačem krtků. Nic z toho nepomohlo, proto jsem se rozhodla vyzkoušet také solární odpuzovač.


Někteří lidé se jí vyhýbají jako čert kříži ze zdravotních důvodů, jiní spíše z hygienických (vadí jim případný zápach z úst). Nikdo mu ale nemůže upřít jeho zdravotní účinky. To se týká i rostlinky zvané medvědí česnek.


Teď jsem koukal v jednom baumarktu na odpuzovač krtků - výrobce tam tvrdí, že krtek špatně snáší vůni citronu a prodává jakési kuličky, nebo co to je, které takto voní.

Stejnou službu by Vám mohla prokázat i citronová kůra (tedy to, co zůstane, když si vymačkáte do hrnce s čajem půlku citrónu). Druhý konec provázku zapíchneme do květináče, třeba s pomocí šroubováku. Další možností je použití savého hadru či speciální zavlažovací. Obyčejná PET láhev má v zahradničení velké využití.


Solární odpuzovače krtků nejsou špatné, ale málo výkonné. Nás nebude asi zajímat jak vyrobit z láhve odpuzovač krtků , ale jak vymyslet vodní zavlažování. Také je dosti důležité, je správně umístit. Já už několikátým rokem úspěšně používám běžně prodávaný, ale vylepšený solární odpuzovač. Tyto přístroje mají v sobě zabudovaný mechanický bzučák, který bzučí na kmitočtu 400Hz a tento zvuk je.


Ruční plničky lahví pro minipivovary Začínající minipivovar s malým objemem výroby obvykle nemá investičních prostředků nazbyt. Přesto i pro něj existují velmi levná a osvědčená řešení, jak nabízet zákazníkům pivo v lahvích zákazníkům ke konzumaci piva mimo pivovar. Nabízíme několik řešení pro ruční plnění piva do lahví v malých pivovarech, kde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky