pátek 27. ledna 2017

Sušení zeleniny v sušičce

Sušení zeleniny v sušičce - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.


Sušit lze prakticky jakékoli ovoce a zeleninu. K sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) suroviny, bez známek.

Jak již bylo uvedeno výše, můžete v sušičce sušit i bylinky, koření nebo květiny. Tématické fráze: sušení kořenové zeleniny sušení feferonek sušená zelenina do polévky jak usušit feferonky jak susit feferonky sušení mrkve jak sušit mrkev sušená kořenová zelenina domácí vegeta sušená recept sušení mrkve v sušičce jak sušit zeleninu sušení petržele jak usušit mrkev jak usušit zeleninu jak. Poskytuje-li vám zahrada chutnou úrodu v podobě různých druhů ovoce a zeleniny , bude sušička v pohotovosti zvlášť během prázdnin. Při zpracování přebytků dozrálých plodů využijete i ty, jež na pohled nevypadají nejlépe (malé, tvarově deformované).


Tipy a rady na sušení prádla v sušičce. Co sušit, jak sušit, aby se prádlo nemačkalo, jaký program zvolit pro jemné prádlo a na jaký program sušit džíny, aby nebyly po vyndání ze sušičky vlhké? Z počátku bez návodu v ruce pravděpodobně.


K sušení zeleniny můžete využít troubu i speciálně určenou sušičku.

V troubě je ale daleko horší hlídat čas. Většina druhů zeleniny se totiž suší šest hodin a déle , a tak dlouho se při sušení zeleniny asi nikomu v kuchyni stát nechce. V sušičce potravin Yden můžete usušit i maso.


Potraviny si sušením přirozenou cestou bez použití chemie uchovávají až procent vitamínů, minerálů a stopových prvků. Pokud byste chtěli cokoliv vědět ohledně sušení , podívejte se do diskuzního fóra a nebo i napište. Musíme tedy zvolit sušení umělým teplem (to znamená v troubě nebo sušičce ). Sušička potravin je dnes oblíbeným i finančně dostupným pomocníkem, vhodným do každé domácnosti. Po vypnutí sušičky nechte ovoce či zeleninu vychladnout, ne však déle než hodinu, protože poté by mohly potraviny opět začít přijímat vlhkost ze vzduchu. Všeobecně nejrozšířenější je sušení ovoce.


Ve stejných sušičkách ale můžete sušit houby, zeleninu, bylinky, houby a dokonce i maso. Nevýhodou této metody je, že propotřebujete asi 3-dní k sušení zeleniny. To je důvo proč většina domácnosti má zájem o otázku, jak sušit rajčata v elektrické sušičce.


Koneckonců pomocí tohoto zařízení můžete nejen rychle vysušit rajčata, ale také provádět tento proces podle všech pravidel. Výrobci často uvádí, že různé druhy ovoce a zeleniny je možné sušit současně. Plody k sušení by měly být vyzrálé, čerstvé, zbavené pecek a nakrájené na 5mm silné plátky.


Pokud sušíte v troubě, neměli byste je pokládat na plech, ačkoli to v našich domácnostech bývalo zvykem.

Ovoce chytá plechovou pachuť a nemůže jím procházet vzduch, což vede ke ztrátě barvy. Obecně by se to dalo shrnout tak, že jak perete prádlo v pračce, tak ho můžete sušit v sušičce. Tedy to, co běžně perete na stupňů můžete dát do sušičky bez obav, pro prádlo prané na stupňů je vhodnější jemnější program a to, co obvykle perete pouze na stupňů do pračky raději nedávejte. Problém vám vyřeší jednoduše a rychle nejmodernější infračervená sušička zeleniny a ovoce Yden CI IR D5.


Většina sušiček na ovoce, které jsou běžně k dostání, má tvar válce, jejich plata jsou tedy kruhová. Když do nich skládáme švestky, je dobré přizpůsobit skládání tvaru plata, aby se šetřilo místem a dovnitř se tak vešlo co nejvíce plodů. Postup při sušení rajčat v sušičce.


Rajčata lze sušit také s dužinou potom, ale jejich usušení trvá déle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky