středa 2. listopadu 2016

Jak sestavit kouřovod

Jak sestavit kouřovod ? Aby bylo možné kouřovod správně sestavit a instalovat, je třeba si nejprve důkladně přeměřit všechny vstupní a výstupní otvory. Dále nesmíme zapomenout ani na vzdálenost mezi topným prvkem a komínem, která by neměla přesáhnout metry a max. Potřeboval bych poradit, jak sestavit černý kouřovod (1. mm plechu) do komínu od kaborek, kde průměr z kamen je 1 5cm a průměr ( vnitřní ). Neplatí pro kamna na pelety a plyn, protože tato topidla mají spalinové ventilátory je je nutné použití speciálních kouřovodů s jinými pravidly.


Regulátory otáček a termostaty. Ohebné hliníkové potrubí. Koupil jsem ho s kamny, už je vypálený a podle rezavých stop na rouře po stékání kondenzátu a zapečeného nánosu u zúženého hrdla se právě domýšlím, že úplně netěsnil a protože je zapojen po kouři, kondenzát stékal po svislé rouře mimo kouřovod - toho právě bych se rád vyvaroval. Základním parametrem je typ komína, do kterého kouřovod zapojujeme.


Tedy zda se jedná o cihlový, keramický, nerezový nebo šamotový komín. V zásadě je jedno, do kterého komína kouřovody napojujete, všechny varianty komínů by se měli napojit na vaše kamna bez větších potíží, liší se pouze obtížností zapojení. Případně může být koleno s čistícím otvorem a klapkou. Minimálně jednou ročně je potřeba vyčistit spalinové cesty – buď přes čistící otvor, nebo je možno kamna odinstalovat, kouřovody rozebrat, vyčistit někde venku a zase sestavit zpátky.


Výhodou čištění přes otvor v koleně je jednoduchost v tom, že není. Potřebujete vědět, jak propojit kamna s komínem a jaké vzdálenosti dodržet? Poradíme vám, jak napojit kamna na kouřovod. K tomu, abychom si užili nově zakoupená kamna, budeme potřebovat dvě zásadní věci. Velmi častým dotazem je redukování kouřovodů na jiný průměr, než je vývod z krbových kamen nebo vložky.


Není problém redukovat kouřovod z menšího (kamna) na větší (komín). K takovémuto zapojení se použije jednoduchá redukce (dvojkruží), která se vloží na vstup do komína. Tato redukce je uzpůsobena pro použití. Redukcie sa používajú na kotle,kachle a pece k zredukovaniu sa z väčšieho priemeru na menší priemer dymovodu.


Väčší priemer je vždy meraný ako vnútorný v redukcii a menší ako vonkajší na redukcii. Existuje několik způsobů, jak toho dosáhnout. Použití kouřovodu s menším průměrem. Připomeňte si základní zásady. Menu restaurace je jeho vizitkou a jedním z těch prvků, které by měly být dobře promyšleny.


Důležitý je výběr vhodných pokrmů, vzhled jídelního lístku a int. Uzené pokrmy jsou u nás velmi oblíbené. A není nadto si je vyudit doma.


Stále více lidí si proto na svých zahradách staví domácí udírny. Typů venkovních udíren je celá řada. Jde-li kouřovod odmontovat, sundejte ho a vyčistěte průtlačným kartáčem někde, kde nevadí menší znečištění. Kouřovod čistěte na dvoře či na chodbě.


Počítejte s tím, že se z roury vysypou usazeniny. Pročistěte i sopouch - místo, kde se kouřovod napojuje do komína. Krbová kamna HS Flamingo KUALA s vrchním odvodem mám v přízemí a rád bych kouřovod vedl z kamen skrz patro rovnou do střechy.


Střecha je pod úhlem 50°.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky