čtvrtek 24. listopadu 2016

Jak smažit hranolky na pánvi

Hned po té je smažíme pod druhé, tentokrát asi minut. Osolíme a ihned servírujeme. Výsledek: Doporučuji smažit na nižší teplotu. Ocet má na svědomí, že hranolky rychleji zlátnou, takže by byly. Když jsou brambory suché, můžete pokračovatvaření.


Chcete-li to provést, vložte do ohně panvicu a dobře ji zahřejte.

Poté se na něj nalije rostlinný olej, který se také zahřeje na nejvyšší možnou teplotu. To se děje tak, aby se francouzské hranolky v pánvi nelepily a nespálily. Pak vyndat na utěrku a nechat oschnout (dají se uvařit v předstihu).


Před smažením posypat hladkou moukou a dát do oleje smažit. Solí se až před podáváním, na talíři. Za nejlepší tuk na smažení bramborů byl kdysi považován koňský lůj, ale i hovězí lůj a sádlo. Nakombinujte sádlo s dobrý rostlinným olejem – arašídovým nebo řepkovým.


Nechte ho zahřát na sto šedesát stupňů, brambory důkladně osušte a pozvolna je smažte. Udělejte si své domácí hranolky.

Hranolky tím budou o hodně křupavější. Recept na domácí bramborové hranolky , které si dochutíte podle vlastní chuti. Na přípravu domácích hranolek budete potřebovat jen brambory, sůl a olej. Udělat hranolky doma z normálních brambor je umění. Zde je ale jednoduchý postup, jak správně na ně.


Rozpalte dostatečné množství oleje, aby hranolky plavaly, na 1stupňů. Vhoďte várku hranolků do rozpáleného oleje a nechte je jednu minutu smažit. Neměly by zhnědnout, jen se zatáhnout.


Když se vyplaví škrob, hranolky přeceďte a přesuňte do hrnce s vroucí vodou. V ní je minut vařte, pak vodu sceďte, a když z hranolků uteče pára, dejte je minimálně na hodinu do lednice (ale mohou tam být i přes noc). Poté rozpalte v pánvi olej a hranolky usmažte dozlatova.


Vyjměte je, osušte v papírových utěrkách a. S tímto postupem dvojího smažení docílíme opravdu výborných křupavých hranolků. Na pánvi se smaží dalších zhruba pět minut. Solíme až před servírováním, jinak by hranolky zvlhly, říká na závěr.


Jak smazit hranolky recepty, které budete milovat. Milují je především děti, ale rádi si je dají i dospělí. Je tak snadné si je připravit.

Stačí oloupat pár brambor, věnova. Oleje se do ní dává jen trošku, pomocí speciální lžíce, respektive odměrky. Existuje celá řada téměř vědeckých rozborů, jak dlouho a při jaké teplotě smažit , na jak silné kousky brambory nakrájet, problém je, že bez teploměru se v nich v podstatě neobejdete.


Naštěstí máte mě, já mám Danielu, která mě na tyhle hranolky navedla, a tak už vám nic nebrání, abyste se do nich pustili. Jak dokonale připravit maso na pánvi. Předehřejte pánev, vyberte vhodnou velikost podle množství připravovaného masa. Maso lehce potřete olejem, nelijte ho do pánve. Maso může během pokládání do pánve prskat.


Nastavte teplotu na středně vysokou, aby se nezačalo připalovat. Tématické fráze: domaci hranolky hranolky z brambor domácí hranolky recept domácí hranolky na pánvi hranolky z čerstvých brambor v troubě hranolky vyroba hranolek hranolky z čerstvých brambor hranolky domácí recept na domácí hranolky domácí bramborové hranolky hranolky na pánvi výroba hranolků jak udelat domácí hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky