čtvrtek 30. listopadu 2017

Tarhona

Teď, když vidím, jak ji máš krásnou - půjdu do toho s tímto receptem! JozefJ - pro tebe nic nové, pro mě ano. Kdyby Pán Bůh chtěl, nadělá nás všechny pře kopírák a nahotovo.


The city derives its name from that of its pre- Roman-era inhabitants, a Berber tribe. Egg barley or egg drops, called tarhonya in Hungarian or tarhoňa in Slovak, is an egg -based pasta, often found in Hungary and Central Europe.

It probably originates from the influence of the Ottoman empire and Turkish cuisine and the term likely comes from tarhana or of Persian origin, similar to the Persian tarkhane. Vyskúšajte overený recept na túto jednoduchú prílohu, ktorú obľubujú hlavne deti. Naša dusená tarhoňa má výbornú orieškovú chuť, a čo je dôležité, nelepí.


Portál Ženy v meste vám ponúka recept na chutnú prílohu, ktorá je vhodná k rôznym druhom duseného mäsa alebo zelenine. Když jí připravím pro hosty, vždy hádají z jaké suroviny je tarhoňa připravena. Těstoviny ještě nikdo neuhádl.


Aj keď je tarhoňa druh cestoviny, ja ju vo vode nevarím, ale dusím presne tak, ako ryžu.

Možno sa tento môj jednoduchý recept na jej prípravu zíde začínajúcim kuchárkam, ktoré milujú orieškovú chuť opraženej tarhone, ktorá sa väčšinu podáva k mäsu so šťavou. Robievam aj domácu tarhoňu, recept je tu: Babičkine krúpky. Ak neviete odhadnúť množstvo, tarhoňu dávkujte podľa šálky. Tarhoňa (balenie) 750ml vody. Ak máte na sporáku platňu, tak aj pod ňou.


Takto zhotovená těstovinová kaše se jmenuje öregtarhonya (stará tarhoňa ), keménytarhonya (tvrdá tarhoňa ), aratótarhonya ( tarhoňa pro žně). V oblasti Nagykunság se vaří na slanině s cibulí a bramborami. Dělá se z ní i mléčná kaše, tarhoňa se po podušení na tuku podlije mlékem a uvaří do měkka. Na Slovensku dostať tarhoňu hotovú bežne v každých potravinách, netreba ju teda pripravovať doma. Doma robená tarhoňa nemá tvar dokonalých guličiek, to kvôli tomu strúhaniu.


Wheat flour pasta with eggs and soya - 500g from Czech republic or Slovakia available online at Halusky. V primerane veľkom hrnci si zohrejeme olej a vsypeme do neho pripravenú tarhoňu, ktorú za stáleho miešania na oleji opekáme. Guľky tarhone sa opekajú nerovnomerne, vznikne viac farebných odtieňov od bledej až k. Osolíš, okoreníš čiernym korením a mäso saturejkou (náhrada môže byť oregáno, alebo aj tymián podľa chuti), 1-lyžiče olivového oleja, 1-lyžice vody, balíčky zaviažeš a upečieš v rúre.


Frakci mouky nelze přesně uvést, aniž by se kolem toho svedla debata.

Tarhana powder is prepared by mixing plain yogurt, flour, and grated vegetables like red pepper, tomato, and onion into a thick paste that is left to ferment for several days. The paste is then divided up, drie and crumbled to make tarhana powder. Save the earth and look damn good doing it. Uvedené množství by mělo stačit pro 5-osob, ale ze zkušenosti vím, že ani pro nemá smysl vařit menší množství. Tip 1: Pokud se vám těsto špatně strouhá, dejte ho na chvíli do mrazáku.


Tip 2: Upražené strouhání lze skladovat v uzavřené. Cibuli očistíme a drobně nasekáme. Na oleji orestujeme těstovinovou rýži dozlatova. Přidáme cibuli, papriku, vegetu a zalijeme horkou vodou tak, aby byla rýži ponořená.


Tématické fráze: tarhońa s kuřecím masem tarhoňa s houbami tarhoňa s kuřecím masem a zeleninou recepty s tarhoňou tarhoňa s kurecim masem recepty kuřecí maso na houbách kureci maso s tarhonou kuřecí s tarhoňou tarhona s masem tarhoňa recepty tarhoňa tarhoňa s kurecim těstoviny s kuřecím masem na kari recepty z tarhoňa. Kategória: tarhonyás egytálétel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky