středa 29. listopadu 2017

Belgické hranolky ostrava

FÆNCY FRIES je mladý street food koncept původem z Ostravy. Naším povoláním je vyrábět skvělé hranolky a domácí dipy z čerstvých a lokálních surovin nejvyšší kvality. FAENCY FRIES Ostrava : Fajn belgické hranolky ! Na webu Tripadvisor naleznete recenzí zákazníků, fotografii a výhodné nabídky pro Ostrava , Česká republika.


Faency Fries: Fajn belgické hranolky ! Na webu TripAdvisor naleznete recenzí zákazníků, fotografii a výhodné nabídky pro Ostrava , Česká republika. Svou první prodejnu otevřeli René Müller a Jan Haščák 7. Přívozská kde dříve několik desítek let byla filatelie Interfila. Vznikají v průběhu života. Pralinky Ostrava vám nabízí pravé belgické pralinky Leonidas v Ostravě. Firma Leonidas je největší světový producent belgických pralinek, vyrábějící více než 1různých druhů.


Nejdříve po delší dobu na nižší teplotu a poté po kratší dobu na vyšší teplotu. Smažíme výhradně na rostlinném oleji, který je bez výrazné příchuti - pouze ten podtrhne pravou chuť brambor, a také zajistí, že naše hranolky jsou vhodné jak pro vegetariány, tak i vegany. Posledním krokem před servírováním je. Belgické hranolky si před nedávnem vzala do hledáčku Evropská unie. Ta tvrdí, že při jejich přípravě vzniká rakovinotvorný akrymalid.


Evropská komise proto navrhuje, že by brambory měly být před prvním smažením povařeny, aby se omezil vznik akrymalidu. To však logicky může zapříčinit změnu tradiční chuti. Viktorka plzeňská tankovna Ostrava Poruba. Ovšem to, co se v Americe vydává za hranolky , má k těm pravým daleko asi tak jako trabant k ferarri.


V žádném případě se totiž nesmějí hranolky smažit v oleji. Hlavně použít na ně olivový olej je v očích Belgičanů málem svatokrádež. Oleje totiž potlačují chuť brambor. Hranolky se musí smažit v sádle – hovězím.


Správné belgické hranolky jsou z brambor odrůdy Binche a smaží se na dvakrát. Někdy se tak hranolky podávají s mušlemi, tomuto pokrmu se říká moules-frites. U nás můžete ochutnat a ucítit vůni hranolků z čerstvých brambor smažených na pravém belgickém hovězím sádle. K tomu si můžete vybrat z několika domácích omáček a dipů.


Vše můžete završit třešničkou na hranolky ve formě dobrých sýrů, grilované slaninky nebo třeba jarní cibulky. Před lety se vyrojila tuna hamburgráren, pak začaly být trendy zmíněné hot dogy, pak donuty, wafle a teď frčí belgické hranolky. Naše tajemství je ve smažení na pravém hovězím loji.


Hovězí lůj pochází z Belgie, takže jsme jediná hranolkárna v České republice, která má pravé belgické hranolky smažené na hovězím loji (sádle). Chtěli jsme zákazníkům. Pikantní masová mexická směs, hranolky , salátek (A1) 9-2.


Jak si ale hranolky získaly přívlastek francouzské? Podle jiné legendy za tím údajně stojí američtí vojáci, kteří dorazili do Belgie během druhé světové války, kde jim belgičtí francouzsky mluvící vojáci poprvé naservírovali hranolky. Francouzština byla tehdy oficiálním jazykem belgické armády a Američané.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky