pátek 24. listopadu 2017

Halušky se zelím a uzeným

Jednou jsem (omylem) udělal halušky z těsta na bramboráky, se spoustou česneku a majoránky. Vím,že to nebyly ty pravé halušky ,ale to byla dobrota,pane jo. Tak to už musím dělat pořád.


Smooth cooking aneb vaříme hladce. Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat.

Uvařené halušky vyplavou na povrch. Tématické fráze: halušky se zelím a uzeným slovenské halušky se zelím a uzeným halušky bez brambor halušky s uzeným a zelím domácí halušky se zelím a uzeným halušky se zelím halušky se zelím a uzenym recept recepty na halušky ze zelím a uzeným halušky bez brambor recept halusky s uzenym a se zelim halušky se zelím. Tématické fráze: halušky se zelím a uzeným masem halušky s kyselým zelím a uzeným masem halušky se zelím bramborové halušky se zelím a uzeným masem halušky se zelím a uzeným halušky recept recepty na halušky ze zelím a uzeným halušky s uzeným masem těsto na halušky z brambor halusky s uzenym a kyselim zelim recept na. Jednoduché a hlavně rychlé jídlo, které si zamilujete. Ta tam dodá fantastickou chuť.


Pokud jste to ještě nedělali určitě vyzkoušejte, nebojte se tohoto. Tématické fráze: halušky se zelím bramborove halusky halušky se zelím a uzeným video recepty na halušky ze zelím a uzeným halušky se zelím a uzeným halušky recept video bramborové halušky se zelím a uzeným masem bramborové halušky video bramborové halušky recept halušky se zelím a uzeninou jak uvařit špecle zeli a. Tématické fráze: halušky se zelim halušky s uzeným bramborové halušky se zelím a uzeným slovenské halušky se zelím bramborové halušky se zelím domácí halušky se zelím halušky domaci halušky výroba halušek bramborové halušky s uzeným a se zelím halušky s kysaným zelím recept na halusky se zelim recepty halušky s.

Slezské halušky Jak šmakuje Moravskoslezsko? Video kurzy vaření Jídlo je vášeň. Halušky III pokus, tentokrát se zelím a slaninkou.


Do vroucí vody procedíme přes síto na halušky těsto a postupně odebíráme už hotové halušky , které nám vyplavaly. Když už máme halušky hotové, smícháme je se zelím a uzeným a podle potřeby dosolíme. Na Slovensku se halušky připravují s brynzou, ta ale ne každému chutná a ne všude ji prodávají. Ochutnala jsem i halušky s mákem, ale s anglickou slaninou a zelím je mám nejraději.


Nabízím recept na halušky s uzeným masem a kyselým zelím , tak jak je děláme u nás doma. Uvařit domácí halušky není nic složitého. S postupem, který naleznete níže, to zvládnete jedna dvě. Pak už stačí domácí halušky doplnit uzeným a zelím a máte vynikající obě na němž si dozajista pochutnají všichni.


Pije se k nim žinčice (vedlejší produkt při výrobě brynzy), nebo kefír (ten už není z ovčího mléka) a v podstatě kromě brambor, soli a vody do nich nepatří žádné další civilizační vymoženosti. Tak případně prosím radu, aby byly tak dobré jako tyto na receptu. Kluci v akci halušky se zelím a uzeným masem recepty, které budete milovat.


Jedná se o noky z bramborového těsta, které se připravují na nejrůznější způsoby - nejčastěji buď s brynzou, nebo právě s kysaným zelím. Zvýšila jsem jen trochu množství brambor, mouku dávám dle potřeby, až vznikne hustější těsto. Nejdřív sem halušky kupovala v marketu pak si koupila cedníček na halušky a dělám si je doma sama jen z mouky mléka a vejce bez brambor je to zbytečně pracnější a navíc ty bez brambor jsou lepší.


Je to to bašta udělám vždy vekou mísu a jen se po ní zapráší.

Těsto dáme do sítka na halušky a propasírujeme do vařící vody (nebo těsto dáme na prkénko a do vařící vody oddělujeme nožem přibližně stejně velké kousky). Jakmile nám halušky vyplavou na povrch, vaříme už jen pár minut. Nakrájíme si hlávkové zelí a dáme do pekáče. Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem. Tak se musím usmívat,co se tady vlastně řeší.


Jestli jsou to střapáče nebo halušky. Hlavně vařit s láskou a hned je to poznat na chuti. A ještě pro ty co jsou ZLÍ k autorce. Já ji obdivuji za odvahu dělat tyto stránky o vaření.


A že nevaří přesně jako já,jak by mohla,vždyť mě nezná. Všem vám přeju hódně strávníků,kteří rádi jí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky