pondělí 27. listopadu 2017

Restovaná zelenina k masu

Benátská restovaná zelenina. Výborné jako samotné jídlo vhodné pro vegetariány a vegany, popřípadě jako příloha k masu , třeba při grilování. Na tento recept je nejlepší zelenina čerstvá, pokrájená na větší tenké plátky, kolečka nebo nudličky. Výborné jsou v orestované zeleninové směsi i houby, jak lesní, tak koupené žampiony.


Na restování se hodí cibule, česnek, paprika, zelí, kukuřice, řapíkatý celer.

Recept na rychlou přílohu k masu. Bramborový salát narychlo. Zelenina k masu jako příloha. Květákový nákyp jako příloha. Restovaná cuketa jako příloha.


Sojové maso s rajčatovou passatou a zeleninou. Dušená cuketa k masu nebo na pečivo. Cuketové placky s kousky masa.

Maso si připravte následovně: Nakrájejte ho na malé tenké kousky. Silnější kousky masa se nestihnou uvařit. Pokud chcete do jídla přidávat i maso, musíte si dát pozor, abyste ho.


Super zelenina k masu recepty, které budete milovat. Pokud chceme zeleninu dále upravit, přidáme ještě navíc do hotové zeleniny chipsy z hlívy nebo restované brambory: k zelenině pak přimícháme, kořeněné chipsy z hlívy zhruba z 2gramů syrové houby (recept je zde uvedený) nebo restované brambory česnekové nebo paprikové. Jedná se o kvalitní a zároveň dietní jídlo, které lze doc. Na trošce oleje osmahneme nakrouhané, osolené zelí, které zbavíme šťávy. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, mrkev, protlak, utřený česnek.


Osolíme, osladíme, přidáme ocet, nebo lák z okurek podle ch. Grilovaná zelenina slouží jako doplněk ke grilovanému masu nebo může být jako samostatný hlavní chod. Na grilu se může plnit a zapékat nebo grilovat na plátky potíraná kořeněnou marinádou. Konzumovať ju však môžete aj samostatne ako hlavné jedlo, pretože je poriadne sýta.


Veríme, že vám naša grilovaná zelenina (či už k mäsu alebo k rybám) bude chutiť. Prajeme vám a všetkým okolo vás dobrú chuť. NĚCO NAVÍC: Přidat můžete kuřecí maso pokrájené na kousky nebo domácí uzené, anebo zeleninu pět minut před koncem pečení posypte sýrem.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Jedinou přílohou k masu byla restovaná zelenina , brambory chyběly a někteří je možná postrádali. Na jedné pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na ní na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Zároveň přidáme i větvičku rozmarýny. Když cibule zesklovatí, přendáme jí do kastrolu. Rozmarýnu necháme na pánvi.


Přisypeme k ní žampiony a restujeme. Když začnou zlátnout, přendáme je k cibuli a do pánve nasypeme papriky. Vylovte a přidejte k mrkvi. Na závěr velmi krátce povařte hrášek a taky ho zchlaďte u ostatní zeleniny. Jakmile po pár minutách zelenina ve studené vodě vychladne, sceďte ji.


V této fázi ji můžete uložit do lednice v plastové uzavřené misce, kde vydrží až do chvíle, kdy ji budete potřebovat, případně i do druhého dne. Tyto teplé saláty výborně poslouží i jako pestrá a zdravější forma přílohy k masu. Najlepšia restovaná kuracia pečeň. Keď obľubujete pečeň, tak potom vyskúšajte rýchly recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka overený recept aj na túto pochúťku.


K masu konzumujeme zeleninu v syrovém i vařeném stavu. Zde je jednoduchý recept na přílohu z brokolice, mrkve a cibule. Suroviny: růžice brokolice rozdělená na malé růžičky mrkví oloupané a nakrájené na plátky cibule.


Dušení je velmi zdravá úprava a je zbytečné chuť zeleniny přebít silnými omáčkami. Nejchutnější je jednoduše sama o sobě. Každý kousek zeleniny by měl mít aspoň trochu místa vedle sebe, aby k němu mohl horký žár ze všech stran.


Přeplněný pekáček a zelenina ve více vrstvách rozhodně nezaručí ten správný výsledek, a to ani když prodloužíte dobu pečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky