čtvrtek 9. listopadu 2017

Nejmenší funkční model pálenice

Pokus, při kterém bude demonstračním pálením ověřena funkčnost tohoto minizařízení proběhne 8. Muzeu lidových pálenic ve Vlčnově č. Miniaturní model pálenice se zapsal do České knihy rekordů jako nejmenší funkční model. Vyzkoušeli jsme, jestli opravdu funguje a zda se dá to, co vypálí, opravdu pít. Funguje, ale kdo je labužník, koupí si raději ověřenou láhev v obchodě.


Na každém kontinentu cestovatelé využili pálenici k destilaci místních vín v symbolickém množství.

Chlap, který nemá doma pálenicu je divnej. Vyrábí a dodává Nitara s. Navrhla ji a vyrobila společnost Nitara z Nedakonic. V Nedakonicích na Moravě vznikla nejmenší mobilní pálenice v České republice, ale možná i na celém světě. Je vysoká necelých patnáct centimetrů a dlouhá přes jedenáct centimetrů.


Váží téměř dvacet deka a je plně funkční. Na model pálenice jsme použili kvalitní hliníkové slitiny, s černým eloxovaným povrchem, který výborně odolává korozi i vysokým teplotám. U modelu mobilní pálenice uplatňujeme stejné technologie a postupy, které používáme při výrobě dílců pro náročná průmyslová zařízení, elektroniku a letectví.

V dřevěné krabičce s polstrováním, včetně manuálu a tzv. Nikde v návodu se o této hadičce nic nepíše. A také, proč není součástí pálenice odkapávací hadička z chladiče. Už dnes je velmi pravděpodobné, že tato.


Důkazem je i nejmenší funkční mobilní pálenice světa. Malá domácí palírna, určená pro výrobu jemného destilátu z vína. Skleněná destilační kolona umístěná na stojánku ze dřeva. Na cestě strávila 7dní a dokázala, že nejmenší pálenice na světě je opravdu funkční.


Vzorky vypálené z červeného, bílého a růžového vína pocházejí z rovníku v Africe, z rovníku v Ekvádoru, Austrálie, z hranic mezi Evropou a Asií a od. Model pálenice je plně funkční. Samozřejmě jsme v rámci testovacích zkoušek zařízení vyzkoušeli.


Mohu bez uzardění říci, že výsledný produkt je velmi dobrý. Z jednoho kotlíku, který je součástí dárkového balení pálenice , lze vypálit pálenku zhruba po desíti minutách,“ vysvětlil Trávníček. Nabízíme destilační přístroj s rektifikační kolonou (KPD). Součástí sady je i podstavec a 2ks kýblíků. Ve stylovém muzeu slivovice ve slováckém Vlčnově si můžete prohlédnout spoustu zajímavostí.


Mezi největší kuriozity patří nejmenší tuzemská pálenice , která má pouhých 1milimetrů. Plně funkční mimiaturu vytvořila parta příznivců pálenky z Nedokonic u Uherského Hradiště.

Nádherný velký model automobilu HOHM H-D 6délka 107cm,šířka 37cm,vysoký 39cm - ideální jako muzejní exponát,luxusní bytová funkční dekorace,kavárna,motoklub apod. Z internetu - modely hohm jsou nejpropracovanější modely automobylových škol,které byly vyrobeny ručně v Německu v šedesátých letech m. Po zatopení pod kotlem je možné destilovat lihovinu například z vína. Funkční model pálenice v dárkové dřevěné kazetě.


Sada obsahuje i miniaturní kyblíky na vodu pro chlazení a kufřík s dalším potřebným příslušenstvím pro úspěšné domácí pálení. Detailní popis produktu. Plechové retro hračky a traktory Kovap Zetor na klíček.


Eshop i opravdová kamenná prodejna modelů parních strojů Brandýs nad Labem - Stará Boleslav.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky