Recept k přípravě výborného piškotového korpusu. Tento dortový korpus je krásně nadýchaný, pevný a má skvěle chutná ! Ingredience Cukr krupice - 2g Hladká mouka - 2g Vejce. Korpus podle mého receptu je vždy vysoký cca 6cm, takže ho lze krásně dvakrát prokrojit a výsledný dort je pěkně vysoký. Nadýchanost korpusu je v tomto případě o subjektivním názoru každého z nás. Chcete-li mít korpus takový dokonalý musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil :) Pekla jsem na 1st.
Po upečení jsem nechala minut stát v klidu a pak vyklopila. Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka. Dort je hodně vysoký a moc dobrý.
Trochu těsta vyteklo z formy při pečení a ejhle výborné piškoty jsou na světě. Výborný piškotový korpus na dorty. Tématické fráze: piškotový dort piškot na dort nejlepší dortový korpus těsto na dortový korpus piškotový dort recept recept na piskotovy dort korpus korpus recept recept na korpus piškotové těsto dort nejlepsi piskot na dort jednoduchý korpus na dort recept na dort piskotovy dortový korpus hrnickovy hrnkový recept na dortový. Po přibližně hodině by dortový korpus měl být hotov.
Troubu vypneme, otevřeme a po přibližně 15-i minutách dort vyndáme - pozor, nebouchejme s ním. Piškotový korpus na dort - recept: Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme formu a vysypeme moukou.
Přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek. Bílý korpus na dorty vysoký recepty, které budete milovat. Nevíte proč se mi korpus vždy srazí už v troubě? Peču na horní a dolní ohřev v elektrické troubě na 1stupňů cca 50minut.
Mám zkusit změnit program? I tak je teda dobrý, jen ne tak nadýchaný. Korpus pak znovu obrátíme, aby na dně talíře seděl vždy tou stranou, kterou byl vespod v troubě.
Kdybychom ho obrátili, byla by těžší strana korpusu na vrchu a střed dortu by měl tendenci se propadat. Chtěli byste upéct výborný dort , ale bojíte se korpusu? Pokud dort podélně rozkrajujeme. Vyzkoušejte můj mnohokrát osvědčený postup. Záhy uvěříte, že je to opravdu nejlepší dortový korpus.
Jeho příprava není složitá. A když se budete držet několika ověřených ra určitě se vám tentokrát. Syrové těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do vyhřáté trouby na vysokou teplotu. Nejlépe například po pečení masa, jelikož trouba je pak správně rozpálená.
Pečeme velmi krátce, takže nikam neodbíháme a hlídáme! Jestli je korpus upečený poznáme tak, že po cca minutách zapíchneme doprostřed korpusu špejli. Když po vytažení bude suchá a čistá, je korpus hotový.
Počet vajec je dán velikostí formy a tím, jak chci mít korpus vysoký. Například korpus na fotu jsem chtěla mít hodně vysoký , cca 10cm, průměr formy je 23cm, pekla jsem ze sedmi vajec. Právě jsem korpus vyndala z formy,vypada teda naprosto luxusně. Záleží, jak velkou máte formu a jak vysoký korpus potřebujete.
Je to dort pro přítele do práce ke40. Já jsem velké srdce pekla jen jednou, tak to nemám poznamenané. Snad Vám to alespoň takto trochu pomůže. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 1°C a dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto, vložíme do trouby a pečeme asi minut.
Pak troubu vypneme a čokoládový korpus necháme v troubě ještě několik minut dojít. Pak formu s korpusem vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Recept na klasický piškot je prověřen desetiletími těmi nejlepšími cukráři. Nepotřebuje ani kypřící prášek, ani váhu.
Při pečení piškotu se řiďte jednoduchým pravidlem. Na každé použité vejce připadá jedna lžíce cukru a jedna vrchovatá lžíce hladké mouky. Suroviny na dort o průměru cm.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.