úterý 31. října 2017

Praní funkčního prádla

Pozorně si přečtěte etiketu se symboly údržby natištěnou, nebo našitou na prádle. Doporučujeme používat speciální prací prostředky. Termoprádlo perte v pračce ve vodě teplé maximálně 40°C. Pokud chcete, aby vám funkční prádlo fungovalo jak má, nepodceňujte jeho praní ! Obecně platí, že aviváž se nesmí používat na speciální materiály outdoorového oblečení a funkčního moirového prádla.


Snižuje se tak jejich schopnost odvodu vody a savosti, aviváží byste ucpali povrch materiálů.

Sušení prádla je tou nejméně oblíbenou částí praní. Vonné perličky neohrozí funkčnost oblečení, a jsou tedy pro praní funkčního prádla a termoprádla zcela vhodné. To nejtěžší máme za sebou. Teď stačí jen nechat prádlo volně.


Zničíte vlákna a tím i jejich funkčnost. Toto oblečení nepatří většinou mezi nejlevnější a provonět jednu várku sportovního oblečení by. Je známo, že funkční prádlo nesmí být vyvařeno a hlavně nesmí být vypráno s aviváží, jinak dojde ke ztrátě jeho vlastností, jako je odvod potu od pokožky apod.


Proto jsou tyto programy, které jsou šetrné jak otáčkami, tak. Vítejte na stránkách Centrum funkčního prádla.

Nabízíme prodej funkčního termoprádla pro sport i volný čas. Přejem Vám příjemný nákup. Objednávky přijímáme, zpracováváme. Pokud stále nevíte, co znamenají symboly zobrazené na vašem oblečení týkající se jeho praní a údržby, podíváme se na ně blíže. Vanička s číslem uvnitř značí praní prádla v udané teplotě.


Co ale ty další symboly? Stejně jako se učíte dopravní značky, učte se i prací symboly. Spodní prádlo můžete vybírat z široké nabídky podprsenek, kalhotek, korzetů a dalšího spodního prádla.


Chcete-li potěšit svého partnera nebo si prostě jen chcete připadat neodolatelně krásná, navštivte kategorii erotického prádla , v níž naleznete spodní prádlo, ve kterém vám nikdo neodolá. Funkční určitě můžete prát v pračce, a dokonce doporučuji ho prát na nejvyšší možnou teplotu, jaká je doporučena od výrobce prádla. A to z důvodu vyšší hygienické čistoty. Konzultoval jsem tento postup s několika desítkami sportovců a horalů a dělají to tak všichni.


Praní na °C je nedostatečné. Nemyslím, že by se finančně vyplatilo používání speciálního prášku vzhledem k ceně funkčního prádla a délce jeho životnosti. Osobně používám několik triček s dlouhým a krátkým rukávem, peru dvě nebo tři z nich.


Prací prášek byste pak měli zvolit speciálně určený pro praní vlny, případně můžete vyzkoušet prací emulzi z mýdlových ořechů. Další tipy jak prát funkční prádlo. Při praní funkčního prádla byste se vždy měli řídit pokyny výrobce, které se uvádějí přímo na textilu.

Některé bundy se musí prát naruby. Většina výrobců funkčního prádla se pyšní i řadou nejrůznějších technologií výroby, které podporují lepší prodyšnost, odvod vlhkosti a podobné věci. Vesměs může jít o stejné účinky jen s trochu rozdílným názvem. Vhodný pro všechny druhy textilií, včetně funkčního prádla.


Někdy nepříjemné pachy nelze zcela odstranit při běžném praní , nebo se při nošení oblečení rychle vrací zpět. Pokud si koupíme obyčejné bavlněné tričko, cedulku většinou ani nečteme. U materiálů jako je kašmír, vlna, samet, kůže nebo u různých materiálů funkčního prádla se ale vyplatí postupovat podle instrukcí.


Výsledkem je pak vybledlá barva a vytahaná. Například praní na vyšší teplotu totiž může prádlo poškodit. Vhodný i na praní funkčního a sportovního prádla. Nižší dávkování, než je obvyklé, šetří peníze, přírodu.


Potřebou je jenom hodit plátek do bubnu pračky a začít praní. Funkční textil je vyrobený z různých druhů speciálních vláken, která svými specifickými vlastnostmi vyhovují většině podmínek, se kterými se při pobytu venku setkáváme: urychlují odvod potu z těla a zabraňují tak jeho odpařování přímo na pokožce, vyrovnávají tělesnou teplotu a snižují teplotní výkyvy. Nástupce oblíbeného funkčního prádla Seamless určené pro širokou škálu užití v teplých podmínkách - rekreační sport, volnočasové aktivity, turistika, halové sporty, jóga či fitness - stejně jako běžné denní nošení od jara do podzimu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky