pondělí 16. října 2017

Francouzské makronky recept

Francouzské makronky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Recept na makronky , které se vám povedou! Stačí dodržet přesné gramáže a postup. Majkl Vám ukazuje, v tomto videu, jak, udělat francouzské Macarons ( Makronky ).

Chcete-li mít cca Macarons (průměr cm), budete po. Ochutnejte kousek Paříže. Jsou malé, buclaté, křupavé navenek a měkké zevnitř, a přitom k jejich výrobě stačí jen tři základní suroviny: bílky, cukr a mandle. A jednou z nejvyšších met pro cukráře jsou lehounké mandlové makronky – na povrchu křupou, uvnitř jsou krásně vláčné a doslova se rozpouštějí na jazyku. Dobré je i dát si pozor na suroviny, mouku i cukr klidně po smíchání můžete ještě přesít.


I měřit se u makronek vyplatí přesně, míry od oka si nechte na bábovku. Pokud ale máte dobrý recept , bát se nemusíte, zkuste je podle tohoto receptu na makronky a pochopíte, proč makronky milují nejen ve Francii. Jedná se o tradiční francouzský dezert.

Ne každý si poradí s procesem pečení, protože při nedokonalé přípravě mohou skořápky při pečení popraskat. Vyzkoušejte recept Pavla Jurašky, šéfcukráře Brasserie La Gare. Kdo je zvyklý na klasické francouzské makronky , rozhodně dávejte méně kakaa. Zkoušela jsem tento recept s udávanými g kakaa a makronky jsou pak hořké.


Rádi byste ochutnali kousek Paříže? Majkl Vám v tomto videu ukazuje, jak, udělat francouzské Macarons ( Makronky ). Spíš jsem to brala jako výzvu, protože jsem slyšela, že jsou hodně těžké a připravit je není nic jednoduchého. Zvládli jsme to hned na první pokus, tak pro Vás mám recept. O g práškového cukru 1g mandľové múčky g cukru kryštál.


Na náplň do makrónek môžeme použiť marmeládu, maslový krém, čokoládu ganache alebo tvarohový krém – úplne podľa svojej vlastnej chuti. Sněhové cukroví původem z Francie ochutnal už asi každý. Jeho výroba ale není úplně jednoduchá, chce to zkušenosti, cvik a dobrý recept. Francii a chtěla by vše přírodní a to i barvy,tam se prý používají k obarvení sirupy ( fialkový, růžový ) vůbec nemám s tímto zkušenost a. Připravujte je až těsně před Vánoci, jsou nejlepší, když jsou čerstvé. Makronky jsou krásným a moderním cukrovím, které se skvěle hodí i na Vánoce.


A protože tato disciplína patří k těm složitějším, připravila jsem pro Vás opravdu hodně detailní recept , kde Vám hned v úvodu poradím, jak se vyhnout možným.

Jemně umístěte druhou polovinu makronky na náplň a jemně ji zmáčkněte, abyste vytvořili sendvič. Pokračujte se zbývajícími půlkami makronek, dokud nebudou slepeny všechny makronky. Jezte a uchovejte makronky. Vychutnejte si makronky přímo z trouby, nebo je uchovejte ve vzduchotěsné nádobě na pozdější použití. Keďže tento recept nevyžaduje schnutie makróniek, najprv si pripravíme tri plechy a vystelieme ich papierom na pečenie.


Aby sme docielili pekné rovnomerne veľké makrónky, odporúčam na papier zospodu nakresliť ceruzkou kruhy s priemerom cm. Rúru predhrejeme na 1stupňov teplovzdušných. Makronky se podle jedné z verzí začaly připravovat už v benátských klášterech, odkud je Kateřina Medicejská provdaná za francouzského krále přivezla s sebou do Francie. O slávu makronek se prý postaraly také dvě jeptišky, které pekly makronky během francouzské revoluce a používaly je jako platidlo za bydlení.


S cukrářkou Ivetou Fabešovou a podle receptu z pořadu Někdo to rád sladké na Stream.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky