středa 4. října 2017

Jídlo na vícedenní přechody

Při nakupování se dívejte na dobu přípravy - vaření (ať vyjdete s palivem a nevaříte jedno jídlo půl dne). Obědová pauza trvá zhruba hodinu. S asi ročním odstupem se vracíme k tématu jídla a pití na horách a trecích. Níže uvedené tipy čtenářů a dopisovatelů Trekingu jistě uspokojí turisty různých chutí, vegetariány i masoteriány, hračičky, kteří chtějí přípravě jídla věnovat čas i ty, co chtějí jídlo jen ohřát a jít. Pokud cestuji s batohem na víken neřeším ve většině případů žádný vařič ani nádobí.


Vím, že dva dny se dají v pohodě zvládnout na nevařené stravě konzumované za studena.

Jediné pomůcky, které pro cestování na víkend využiji, jsou igelitové sáčky, plastové misky, kapesní nožík a láhev. Jsme v horách, takže nemusíme hubnout do plavek. Jak vybrat karimatku na trek a vícedenní přechody ? Karimatka a spacák jsou klíčovými prvky spacího systému. Při jejich výběru se oplatí rozložit svou pozornost rovnoměrně, každý totiž plní úplně odlišnou funkci. Na jednodenní výlet stačí malý batoh o velikosti cca l. Při balení dávejte těžké věci nahoru, aby bylo těžiště co nejvýše a aby batoh netáhl zpět.


Zapnutím bederního pásu se přenese část. Na vícedenní přechody použijte batoh o cca – l.

Pro podrobnější info se podívejte na rozsáhlý článek na téma jídlo a vaření na treku. Pánové a dámy, jezdím let do Centrální Asie a jedinné co si beru s sebou na jídlo , jsou peníze. Všechno si můžete kdekoliv koupit, najíte se levně všude, vyspíte kdekoliv. This feature is not available right now. Please try again later.


Malý návod jak si zabalit náhradní prádlo a ponožky do batohu tak aby to nepřekáželo. Metoda která se hodí jak pro outdoor aktivity tak i pro služební použití. A když jídlo navíc obložíte namraženými chladicími vložkami, máte nad horkem vyhráno na celý den. NÁŠ TIP: Jestli vyrážíte s boxem plným jídla na pláž, najděte pro něj místo ve stínu pod slunečníkem a přikryjte ho ručníkem – díky tomu zůstane jídlo v lednici déle studené. Přechody hor jsou mezi českými horaly oblíbenou disciplínou.


Autobus nám bude k dispozici během cesty do Norska a zpět. Turtagrø, výchozího místa pro vícedenní přechod pohoří Jotunheimen, a znovu se s ním setkáme až 10. Oblečení a jídlo na cestu domů si ale budete moci nechat v autobuse.


Pro norské hory jsou typické NÁHLÉ ZVRATY. Veškeré vícedenní přechody půjdeme natěžko, potřebné vybavení si tedy poneseme na zádech. Vyplatí se proto balit s rozvahou.


Mezi jednotlivými treky se ale vždy potkáme s autobusem, kde můžete doplnit zásoby a zanechat nepotřebné věci. Denně ujdeme průměrně km horskou krajinou.

Trasy většinou vedou po kamenitých. Zájezdy ck alpina na ukrajinu. Na Podkarpatskou Rus míří více než našich autobusových zájezdů a CK Alpina je proto oprávněně největším specialistou na zájezdy na Zakarpatskou Ukrajinu.


Máme oblíbené a neoblíbené pokrmy. Tím by se dala kategorizovat drtivá většina stravy. Speciálním případem je jídlo na treku kdy díky vysokému výkonu máte takový hla že byste snědli i maximálně předražené jídlo.


Pár tipů, jaké potraviny s sebou vzít na trek, se Vám pokusí dát následující článek. Na Chatě Jiřího na Šeráku doporučuji sedět při kávě u okna, jelikož tamní výhledy se zákuskem v ruce jsou prostě nezapomenutelné. Po nabažení pohledů po okolní krajině byli dvě možnosti jak se dostat do Lipová - lázně, kde jsme měli vyjednaný nocleh.


Na rozcestí Pod Šerákem se lze vydat po modrém značení a. Allaudin a Kulikalon, kde jsou i rangery, kteří si vezmou poplatek za stanování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky