pondělí 9. října 2017

Ošatka na kynutí chleba

Vícefunkční ošatka na kynutí chleba. Nejtěžším na celém procesu je tak příprava těsta, které navíc musí někde vykynout. Ideálním místem jsou ošatky na kynutí chleba , které jsou pro tyto účely přímo stvořené. Jedná se o jednoduché nádoby, které se vyrábějí převážně z klasického proutí, případně z ratanu. Bochník sa z nej dobre vyklápa a neprichytáva sa na steny ošatky.


Stačí obaliť bochník v múke, napr.

Vzor ošatky sa pekne otlačí do bochníka. Na chléb bych doporučovala ošatku pletenou ze silnějšího pedigu, takovou jakou používají pekárny. Dá se dobře udržovat, je kvalitnější a také má delší životnost. Plastá ošatka : Dá se maximálně použít na upečený chleba nebo na odkládání jiného pečiva.


Pomůcky na kynutí a pečení chleba. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Jestli se těsto k ošatce lepí nebo nelepí nezáleží až tak na ošatce, jako spíš na konzistenci těsta a hlavně na tom, jestli je dobře vysypáno (osobně nevysypávám, jen ošatku potřu a víc potřu vkládané těsto) a jestli je vysypáno vhodnou surovinou - chce to něco bezlepkového (bramborový nebo kukuřičný škrob, rýžová mouka, pohanková mouka).


V ČEM JE OŠATKA S MISKOU NA DOMÁCÍ CHLÉB VÝJIMEČNÁ?

DELLA CASA vám usnadní kynutí domácího kulatého chleba a dá mu dokonalý profesionální tvar. Ošatky na kysnutie chleba. JAKÉ MÁ OŠATKA S MISKOU NA CHLÉB DALŠÍ VÝHODY? Využijete ji na kynutí těsta, uskladnění chleba , servírování pečiva i jako dekoraci. Tvar a struktura ošatky se otiskne do těsta a vytvoří tak klasický vzhled bochníku.


Materiál: přírodní pedig. Při domácím pečení chleba je výhodné, pokud používáme speciální nádoby, ve kterých nic jiného neděláme. Jedna z nich je miska na kvásek, druhá miska na kynutí těsta a třetí je ošatka. Dělá se z proutí a slouží k tomu, aby během kynutí chlebíček dostal svůj tvar. Pečení chleba je u nás čím dál rozšířenější, lidé se k této tradici rádi vracejí.


Je to jednoduchá pletená nádoba, v ktorej kysne chlieb. Pro snadnější práci si můžete zakoupit ošatky na kynutí chleba , které bochníkům dají ten správný tvar. Praktické ošatky na kynutí chleba u nás pořídíte v různých variacích.


Pedigové ošatky na kynutí chleba. Do moukou vysypané ošatky vložte přeložené těsto a nechte pod utěrkou cca 2h kynout. Poté vyklopte a sázejte (nejsou určeny pro samotné pečení !!!).


Skladem (ks) 23Kč bez DPH. Upečte si čerstvý chléb doma, s ošatkou na.

Rozrměry ošatek jsou vnitřní. V naší nabídce najdete ratanové a plastové ošatky na chleba , ve kterých vám těsto krásně nakyne. Plastová ošatka se zase lépe udržuje. Dobrý den, dnes dorazila Vaše úžasná ošatka , měla jsem zrovna zaděláno na chleba a tak už je i vyzkoušená. Děkuji moc za bleskové dodání, Martina Mazalová Martina Přeji krásný slunečný den, dnes jsem převzala v pořádku zásilku od Vás.


Využijete ju na kysnutie cesta, uskladnenie chleba , servírovanie pečiva aj ako dekoráciu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky