pondělí 16. října 2017

Gerbera latinsky

Latinské slovo - gerbera Překlad latinského slova gerbera do českého jazyka, naleznete níže. Gerbera ( Gerbera ) je rod okrasných rostlin z řádu hvězdnicotvaré (Astarales) a čeledi hvězdnicovitých (Asteraceae). Nejdříve byla Gerbera jamesonii křížena s druhem Gerbera virdifolia, v současnosti existuje velké množství kultivarů, které se liší svým vzrůstem, barvou nebo tvarem květů.


Tyto trvalky lze umístit přes léto ven, potřebují ale ochránit před přímými slunečními paprsky. Vyhovuje jim zálivka do podmisky. The fifth most popular flower in the world after roses, carnations, chrysanthemum and tulips, gerbera flowers are thought to symbolise innocence, purity and cheerfulness.


Gerberas are also referred to as Gerbera Daisies, daisy being a general name for all species in the family Asteraceae, to which Gerberas belong. Gerbera flowers often measure inches (1 cm) across. Blooming reliably from June to October, these wonderful clump forming hardy perennials make a big impact in borders and patio containers. Height and spread: 45cm (18). Gerbera daisies ( Gerbera jamesonii ) are commonly grown for their bright and cheerful daisy-like flowers.


Everything you need to know about choosing the right gerbera for you. The Royal Horticultural Society is the UK’s leading gardening charity. We aim to enrich everyone’s life through plants, and make the UK a greener an. This is convenient because you can bring the flowers in when it gets too cold. Slohovky, referáty a čtenářský deník pro studenty středních škol.


Beargrass ( latinsky xerophyllum tenax) je druhem severoamerické trávy, která dorůstá do výšky – 1cm. Severoameričtní idiáni ji používali k výrobě košíků a oblečení. Rumura ( latinsky rumohra adiantiformis) patří k poměrně rozšířeným rostlinám – roste na mnoha místech od Kolumbie až po Nový Zéland.


Red Eagle - červená růže od jediného pěstitele na světě Červené růže jsou naprostou klasikou, ale nejsou jedna jako druhá. Gerbera nivea: popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Do každého pokoje se hodí jiná květina, proto je nutné správně vybírat a vyznat se v rostlinách. Do kuchyně umístěte gerberu, latinsky Gerbera jamesonii, nebo chryzantému, latinsky Chrysanthemum morifolium.


Obě květiny se řadí k těm levnějším na trhu, takže do květin nebudete muset ani moc investovat. Angínovník čínský pochází, jak jeho druhové jméno napovídá, z východní Asie. Tato léčivá trvalka existuje v několika odrůdách, které se odlišují barvou květů.


U nás se většinou pěstuje jako balkonová přenosná rostlina, špatně totiž snáší větší mrazy. Znáte Smatovku křídlatou? Možná vám tento název rostliny nic neříká, ale jedná se o thunbergii, kterou všichni známe spíše pod názvem Černooká Zuzana. Své pojmenování tato rostlina získala díky nápadnému, tmavě hnědému až černému středu květů. Snad nejznámější jsou odrůdy se svítivě žlutou barvou květů, v nichž se uprostřed skvěle vyjímá černé.


Veľkoobchod dekorácií, darčekov, umelých kvetov, prútia a interiérových doplnkov. In early to mid-July, start using a liquid fertilizer every two to three weeks. Spreading petunias may need weekly fertilization, while container-grown plants will respond well to a time-release fertilizer.


Delphiniums are perennials, so they will come back each year as long as they are hardy in your planting zone. You can plant delphiniums in pots, but be sure to use a pot that has a drainage hole and has loose, well-draining soil. Letní romantiku a pohodu navodí příjemné květiny jako Strelitzia (strelície), Rudbeckia (třapatka), Leucanthemum (kopretina), Veronica (rozrazil), Chrysanthemum (chryzantéma), Gerbera ( gerbera ). Pro aranžmá podle inspirace On the Move jsou typické jasné a zářivé barevné kombinace. Pastelové nebo neutrální barvy se mohou. Nejvíce vžitý název v České republice je pro ni karafiát, nebo také hvozdík a latinsky dianthus.


Nádherná květina, která i ve své řezané podobě o své půvaby a zdobnost rozhodně nepřichází. Latinsky se tato rostlina označuje jako Thunbergia alata. V češtině se můžete setkat také s názvem smatovka. Jedná se o popínavou květinu, která pochází z jihovýchodní Afriky. Můžete ji zakoupit v celé škále pestrobarevných odstínů, které se budou perfektně vyjímat na vaší terase.


Málokdo ví, že jméno nese na počest německého botanika a přírodovědce Traugotta Gerbera , který byl přítelem švédského přírodovědce Carl Linné. Az orchidea hazánkban is egyre jobban elterjedt és ismert, de még mindig egy misztikus és különleges növény, amely igen hosszú ideig virágzik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky