pondělí 7. srpna 2017

Skladba ploché střechy

Technické parametry skladeb, požární, akustické, tepelnětechnické a další, jsou stanoveny výpočetně, ale i experimentálně na základě přesné specifikace použitých materiálů v jednotlivých vrstvách a rovněž i na způsobu technologického řešení skladby. Kalkulátor plochých střech Vám pomůže s výpočtem potřebného množství materiálu zvolené skladby. Kalkulátor obsahuje skladby pro rodinné a bytové domy, administrativní budovy a pro průmyslové objekty a výrobní haly a sklady.


Ploché střechy Skladby s podkladní konstrukcí beton, dřevo a trapézový plech. Skladby s izolací nad krokvemi - SYSTÉM TOPDEK, skladby s izolací mezi a pod krokvemi a skladby s masivní nosnou konstrukcí. Vegetační střechy Skladby plochých střech s extenzivní zelení.

Využití ploché střechy oproti šikmé má mnohá opodstatnění. Plochá střecha zejména umožňuje plné využití plochy posledního podlaží oproti obytnému podkroví pod šikmou střechou. Dříve používané ploché střechy bez spádu, nebo minimálním spádem do , se neosvědčily.


Vlivem geometrie stavby a dotvarování konstrukce vždy docházelo ke vzniku tzv. Na tuto vrstvu ve skladbě střechy je často nahlíženo jako na doplňkový materiál. Nicméně je třeba si uvědomit, že tato vrstva ve střeše plní několik funkcí a výrazně přispívá ke správné funkčnosti střešního pláště a zvyšuje jeho životnost. Nejstarší ploché střechy jsou známy již v egyptské architektuře z poloviny 3. Kristem, kde jsou jimi zastřešeny skupiny mastab (hrobových staveb pro egyptské dvořany a úředníky).


Zelené střechy se z tohoto hlediska dělí na extenzivní a intenzivní.

Skladba a výhody zelených plochých střech. Je třeba zajistit drenážní, filtrační, hydroakumulační a vegetační schopnost ploché střechy. Plochou střechou rozumíme konstrukci se sklonem do pěti stupňů. Mohou za to především používané materiály střešního pláště, skladba souvrství ploché střechy a více používaných typů střech.


N5s) klasická plochá střecha, skladba se samolepicími pásy 2. Jejich historie se datuje hluboko v minulosti, neberte mě jako historika, ale jeden ze sedmi divů světa, visuté zahrady princezny Semiramis, byly podle mého rovněž střešními zahradami. POžAdAvky nA PlOcHé StřecHy Střecha chrání podstřešní prostory před vlivy povětrnosti. Sestá-vá se z nosné střešní konstrukce složené z jednoho, nebo několi-ka střešních plášťů oddělených vzduchovými. Střešní terasy a zelené střechy. Do kategorie ploché střechy jsou přidány také informace o střešních terasách a střešních zahradách neboli info o provádění zelených střech.


Jedná se o základní informace k provádění těchto typů plochých střech a varianty řešení skladeb střešního souvrství. Nejefektivnější akustická izolace je ta, která neobsahuje tuhé prvky (akustické mosty). U klasického zateplení bychom se vždy potýkali s tuhostí vlastního krovu (krokví), a proto nabízíme zákazníkům i systém zateplení nad krokvemi, který je z hlediska akustiky i tepelné ochrany tou nejvhodnější variantou. Minerální izolace má zvukopohltivé vlastnosti, díky kterým. Hydroizolace ploché střechy s demontáží stávající izolace.


Demontáž stávající hydroizolace z mPVC, tepelné izolace z polystyrenu tl. Tak začala rekonstrukce hydroizolace ploché střechy BD v Jablonecké ulici. Střechy se dále dělí na jednoplášťové, víceplášťové a střechy s opačným pořadím vrstev - tzv.

Uplatnění těchto typů střech vychází z požadavků na šíření tepla a vlhkosti konstrukcí podle náročnosti vnitřního prostředí pod střechou. Horní plášť tvoří ochrannou konstrukci proti atmosférickým srážkám, slunečnímu záření a větru. Nemá funkci tepelné izolace.


U klasické ploché střechy se střešní skladba skládá z vrstev zabudovaných, a z vrstvy závěrné (vlastní hydroizolační plášť). Zabudované vrstvy jsou méně exponovány, jsou však přístupné pouze demontáží střešní skladby. Jedná se o vyřešení styku střechy a obvodové stěny. Měly by proto být provedené z kvalitních materiálů.


Z toho pak vyplyne napojení a ukončení hydroizolační vrstvy. Napojení střechy a obvodové stěny je možno řešit třemi způsoby a to: a) pomocí atiky (přečnívá obvodová zeď), b) pomocí římsy (přečnívá střešní plášť), c) bez přečnívajících konstrukcí. Také konstrukce a skladba šikmé střechy podléhají trendům, a to především v souvislosti s tlakem na úspory energie a tepelný komfort, protože se prostor pod střechou ve stále větší míře využívá k bydlení. Co znamená moderní střešní plášť?


Co byste měli vědět o moderním střešním plášti Střecha je ucelený systém Moderní střecha nad obytným.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky