pátek 4. srpna 2017

Gumoví medvídci agar

Gumoví medvídci budou skvělým překvapením na narozeninové oslavě nebo na letním pikniku. Aby bylo menu dokonalé, můžete ho doplnit o ovocný salát nebo domácí „brumíky“. Maminčiny vychytávky , 25. Obsahují především ovoce a zdravý agar z mořských řas. Agar výborně zahušťuje a domácí medvídci nejsou vůbec složití na výrobu.


Konzistence je ale přeci jen trošku jiná, taková méně žvýkací, ale výborná.

Tyto sladkosti bývají zatracovány i pro vysoký obsah chemických látek, které do nich byly přidávány v podobě barviv. Dnes už se používají zdravé přírodní varianty, jako je extrakt z koncentrátů řepy, kopřiv, špenátu nebo černého rybízu. Všechny ingredience kromě želatiny dáme do hrnce a pomalu zahříváme. Domácí gumoví medvídci postup: 1. Jakmile se tekutina ohřeje, postupně přidáváme želatinu a stále mícháme metličkou. Pokračujeme, dokud směs nepřivedeme k varu.


Těchto medvídků si můžete uvařit kolik jen chcete. Jsou totiž zcela přírodní a zdraví prospěšní. Zamilují si je nejen děti.

Oproti kupovaným medvídkům neobsahují glukózový sirup, modifikovaný škrob, cukr, umělá sladidla, carnaubský vosk, umělá barviva, umělé aroma, kyselinu mléčnou a oleje. Na rozdíl od kupovaných gumových medvídků, kdy jeden sáček obsahuje až kostek cukru, ty doma dělané jsou o tuto nálož ušetřeny. Uvařte si doma zdravé gumové medvídky z ovocné šťávy. Jsou bez konzervačních látek, z čerstvé ovocné šťávy a namísto želatiny je tam agar - řasa. Velmi snadný recept na bonbony, které obsahují vitamíny a mikroživiny ze čtyř a více druhů ovoce.


Medvídci z jahod s pomeranči. Pokud se chcete vyhnout konzervantům, cukru a barvivům, sáhněte po tomto receptu. Z čeho jsou vlastně gumoví medvídci vyrobení? Základem bonbonů je želatina, existují dva druhy.


Agarová želatina se vyrábí z mořských řas se jménem agar. Je to práce zdlouhavá, proto je agarová želatina poměrně drahá. To jsou domácí gumoví medvídci z velmi zdravého agaru a ovoce. Tomu říkám Mlsání s benefity. Můžete je zobat opravdu kdykoliv.


Děti si je zamilují a už jim nemusíte. Věděli jste, že gumoví medvídci mají svůj mezinárodní den? A co všechno vlastně víte o jejich historii, nebo třeba domácí výrobě? Zdravé ovocné medvídky si může.


Než ale úplně odsoudíte všechny želatinové bonbony, měli byste vědět, že ne všechny se vyrábějí stejně.

Místo želatiny se do některých bonbonů přidává agar , který je rostlinného původu (získává se z mořských řas žijících v hloubce asi metrů), nebo pektin, který se získává hlavně z citrusů a jablek. To je nejčastější mýtus o gumových medvídcích. Díky němu kupujeme tyto sladké bonbóny dětem s pocitem, že třeba oproti čokoládě je tohle mnohem zdravější volba.


Nejdříve přišli na svět gumoví medvídci , ale pak je rychle následovali další kamarádi ze zvířecí říše. Dnes si tyto sladké bonbóny všech možných příchutí můžeme dopřát v podobě roztomilých, pestrobarevných žabek, myšek, delfínů, žížal.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky