pondělí 28. srpna 2017

Zavařování rajčat v mikrovlnce

Do mikrovlnky sice nepatří nic kovového, ale šroubovací víčka nevadí. Zavařování v mikrovlnce. Opravdu bych měla strach z kovových šroubovacích víček.


Víčka jsem tam našroubovala až povyndání z mikrovlnky. Sklenice jsem otočila dnem vzhůru a nechala vychladnout. Funguje to a jsou jak čerstvé.

U příspěvku -co s vlašskými ořechy-jsem si přečetla diskuzi o zavařování v mikrovlnce , tak vám napíšu svoji zkušenost. Nevím, z čeho jsou vyrobené, ale jde to! Protože pořád postupně dorůstaly okurky na zavařování , ale nebylo to na zavař. Pak je třeba přemýšlet o způsobu, který nám je pomůže uchovat v kvalitním stavu dlouhou dobu. Výbornou volbou je přitom zavařování rajčat.


Pokud nevíte jak na něj, můžete se inspirovat pravidly a recepty, které vám nabídneme. Tématické fráze: zavařování ořechů zavařování ořechů v mikrovlnce jak uchovat vlašské ořechy zavařování vlašských ořechů v mikrovlnce zavařování ořechů v mikrovlnné troubě vlašské ořechy zavařování v mikrovlnce jak zavařít vlašské ořechy v mikrovlnce jak zavařit vlašské ořechy uchování vlašských. V létě jsou šťavnatá a chutná díky sluníčku a výborně se hodí do salátů, slaných koláčů, leča, gaspacha… ale také na zavařování ! V tomto videu vám ukážu hned recepty na zavařování rajčat.

Se zájmem čtu o zavařování v mikrovlnce. Omyté papriky zbavíme nejedlých částí a drobně je pokrájíme, rajčata oloupeme a rovněž rozkrájíme nadrobno, jablka oloupeme, po vykrojení jádřinců je krájíme stejně jako zeleninu. To je schopno přinést opravdu zajímavou metodu zavaření prakticky čehokoli. A i když nad takovým nápadem mnoho lidí stále „kroutí hlavou“, zavařování v mikrovlnce si našlo cestu do praktického života.


Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: zavařování rajčat. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Loupaná rajčata budete potřebovat do mnoha receptů, protože vařená slupka z rajčat má nahořklou příchuť. Z tohoto důvodu je dobré umět oloupat rajčata. V tomto článku najdete tři jednoduché metody loupání rajčat – blanší.


To, že rajské jablíčko pochází z Ameriky, ví asi už téměř každý. Tak jen pro upřesnění, pravlastí této plodiny je Peru a Ekvádor. Indiáni ji zde objevili ve volné přírodě, zdomácnění rajčete se pak odehrálo v Mexiku. Do Evropy se rajčata dostala až v 16.


Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i jinak? Je snadné, nepotřebujete zavařovací hrnec, ani teploměr. V myčce zavaříte nejen okurky, třešně, meruňky, broskve, dýně, hrušky, jablka, jahody, ale i houby nebo třeba maso.


Rajčatovou šťávu dělám každý rok. Letos jsem měla z cca 5kg rajčat 2l hotové šťávy. Recept na ni jsem tady nenašla.

Tentokrát jsem do hrnce k rajčatům před vařením navíc přidala trochu soli a ve vajíčku na luhování čaje pár hřebíčků, kousek celé skořice a nové koření. Takto konzervuji rajčata už léta, jen je před krájením spařím v horké vodě a zbavím slupek. Steriluji v zavařovacím hrnci min.


Což je levnější varianta než v mikrovlnce , protože do hrnce dám podstatně více sklenic najednou. Ať chceme nebo ne, vyloupané ořechy nám ve spíži nevydrží věčně. Omyté plody se opatrně naskládají do sklenic, zalijí se cukerným roztokem, sklenice se uzavřou a dají do mikrovlnné trouby. Ušetří vám docela dost času.


Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky