čtvrtek 22. června 2017

Výška komínu zahradního krbu

Základní rozměry zahradního krbu. Hodně se podobají konstrukci otevřeného krbu , takže je možné použít stejná čísla. Komín, zužující se směrem nahoru, může mít výšku až metry, jeho minimální výška je metru. Vnitřní rozměry jsou obvykle 20×nebo 30×30.


Je nějaká možnost jak to za únosných nákladů rozchodit? A jak upravit prostor topeniště - ještě nemáme deflektor splalin, jelikož komín je přímo nad krbem, upevněn ke krovu pergoly.

A může funkci komínu ovlivnit i ohřívárna nad topeništěm, z které teprve jdou splaliny do komína? Díky všem za pomoc a rady. První nutné kritérium pro správné stanovení výšky komínu nad střechou je znalost sklonu střechy. Je-li úhel sklonu střechy do 20°, hovoříme o ploché či pultové střeše.


V takovém případě musí být výška komínu nad střechou minimálně m. Pokud se na střeše nachází atika, je nutné k uvedené výšce komínu. Zde je vidět vrchní část ohniště s výstupem do komínu , resp. Vrchní hrana železného překladu bude soužit jako doraz pro krbovou klapku (viz. níže).

Pohled shora na zadní stěnu ohniště. Oblouk, který tato stěna tvoří, je později obezděn z normálních cihel tak, aby zadní část krbu byla svislá. Při provozu komínů má být vyloučen rušivý vliv okolních objektů na funkci komína.


Když je komín od hřebene dál než m, pak se jeho výška nad hřebenem měří od větrného úhlu (10°). To ovšem neznamená, že takto jednoduché to bude i technicky. Z hlediska začlenění do stavby se může jednat o změnu velice podstatnou. Může se změnit dimenze i potřebná výška komínu a musí být dodrženy legislativní podmínky zejména v oblasti požární bezpečnosti. Délka komínu Na funkci spotřebiče má rozhodující vliv účinná výška průduchu, která se počítá od sopouchu (zaústění kouřovodu do komínu ) k ústí komínu.


Poměrně často se stává, že si lidé osadí do podkroví kamna a diví se, že jim špatně hoří, když komín celkově měří třeba deset metrů. Výpočet lze provést např. Je třeba znát typ a výkon kamen, hmotnostní tok a teplotu spalin, konstrukci a rozměry komínu a kouřovodu. Krb ke komínu , komín ke krbu Mnoho novostaveb i rekonstruovaných domů majitelé vybavují krby, případně krbovými nebo a kachlovými kamny. Plní funkci záložního zdroje tepla a zároveň slouží jako výrazný výtvarný prvek interiéru.


Stavíme bungalov, výška komínu je m. Nějak mi to nejde do hlavy, to vy všichni s bungalovem máte kamna se zadním vývodem? To si o tolik pomůžu, když rozdíl mezi zadním vývodem a horním. Autor: Archiv ireceptar.


Komín pevného zahradního grilu vždy zakončíme stříškou, aby déšť nesplachoval nečistoty přímo na grilovací.

Zahradní krby lze volitelně doplnit různým příslušenstvím (topeniště, uzák, grilovací náčiní apod.). Když nám sdělíte svou představu, rádi Vám zahradní krb postavíme na míru. Můžete donést i svou fotografii. Osové výšky kouřovodu - keramický komín vývod 90° Zakládací jímka (1) má výšku mm. Osazením dvířkové tvarovky (2) se tato tvarovka zapustí do patky mm.


Dvířková tvarovka má výšku 6mm. Poté se osadí tvarovka pro připojení spotřebiče se shodnou výškou. Dobrý tah udírny zajistí výškový rozdíl mezi ohništěm a horním koncem komínu min.


Ale pozor, příliš dlouhý kouřovod by už. Pa a deklaruje teplotu spalin ve spalinovém hrdle 2°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky