čtvrtek 29. června 2017

Ocet na vodní kámen

Ocet na vodní kámen – ověřený bojovník Ano, ocet je v domácnosti skutečně vzácnou surovinou, nejen v kuchyni. Pomůže při ucpaném odtoku, zašlé mastnotě nebo při čištění rychlovarné konvice. Vodní kámen na vodovodních kohoutcích S vodovodním kohoutkem to není jednoduché.


Ideální je, když plastový hrníček s octem nasadíte na kohoutek, pak vezmete utěrku a zavážete ji okolo nádoby a kohoutku a necháte působit hodinu. Na hrdlo vodovodu může mít efekt i to, že citronovou šťávu či ocet dáte na vatu.

Trik na jeho odstranění ve varné konvici zná snad každý – nalít ocet a převařit. Po chvíli bude vodní kámen pryč. Stačí na houbičku či hadr nanést trochu kapaliny a pečlivě čistit. Calgonity, Kamenožrouti apod. Na WC je ten ocet taky dobrej a velice osvědčen je vyřazený zubní kartáček a manuální technika (gumové rukavice jsou ovšem samozřejmostí.) na komentář reaguje Tanzánie.


V tomto velmi krátkém videu vám ukážeme jak odstranit vodní kámen jen s pomocí octu. Tímto způsobem můžete jednoduše odstranit vodní kámen z hrnců, vodovodních baterií, dřezů. Pokud tam ještě nějaký vodní kámen zůstal, vezměte žínku namočenou do octa a jemně drhněte.

I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen. Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou. Směs aplikujte na daná místa, nechte minut působit a poté setřete.


Baterie můžete ještě vyleštit, budou pak jako nové. Předejdete jim pravidelným používáním čistících prostředků na toalety. Smícháním vody se základními domácími přísadami, jako je ocet nebo citrónový džus, může vzniknout účinný odstraňovač vodního kamene. Použijeme ocet jenom na oblast, kde se nachází vodní kámen , poté vydrhneme a opláchneme čisticím přípravkem, aby se zbytky octu neutralizovaly. Máme také možnost neriskovat a zakoupit přípravek na odstraňování vodního kamene určený přímo pro koupelny, například již zmíněný Cif PowerShine Koupelna ve formě praktického rozprašovače.


Voda po zaschnutí zanechává bílé skvrnky na vodovodních bateriích a dno rychlovarné konvice občas připomíná krápníkovou jeskyni. Ocet je všestranný, ekologicky nezávadný pomocník. Poradí si s připečenou špínou v pečící troubě a zbaví ledničku zápachu.


Ve zředěné formě lze použít na povrchy jako desinfekční přípravek, čí s ním vyleštit okna. Pokud máte starší žehličku bez samočisticího systému a na napařování nepoužíváte destilovanou vodu, vodní kámen se u napařovacích otvorů dřív nebo později objeví. Jak odstranit vodní kámen.


V tomto případě vezměte na pomoc opět ocet a nějakou větší misku nebo tácek, do kterého se vejde celá žehlicí deska.

Je to sice poněkud otravné, ale vodní kámen pak nemá šanci. Na čištění mísy můžeme opět použít kyselinu citronovou nebo ocet , ale pomáhá i Coca Cola, protože obsahuje kyselinu fosforečnou. Ocet můžete nalít nejen do dávkovače na prášek, ale i přímo do bubnu – kyselinu nasypat.


Trápí vás vodní kámen v konvici nebo v hlavici sprchy? Nemusíte kupovat konvici novou, nemusíte pořizovat ani novou hlavici na sprchu. Stačí, když vodní kámen odstraníte.


Ocet tedy pomáhá odstraňovat vodní kámen (což jsou především soli vápníků a hořčíku). Proto ho využijete všude tam, kde byste si kupovali speciální čisticí prostředky proti vodnímu kameni: do myčky dejte šálek octa a pusťte ji naprázdno stejně, jako byste ji pustili se speciálním čističem na myčku. Obzvláště v situacích , kdy je potřeba odstraňovat vodní kámen , by měl být ocet. Každou čistotnou hospodyňku trápí vodní kámen v podobě kamenného povlaku,. Podobné účinky jako soda má i ocet.


Roztok octa a vody v poměru 1:1. Pulirapid Aceto na rez a vodní kámen 5ml. Obsahuje nejen účinné kyseliny, které odstraní. Můžete do ní vlít ocet a nechat působit přes noc.


Použít se dá citronová šťáva i kyselina citronová. Stejně tak můžete použít tabletu na zubní protézu, kterou vhodíte do mísy. Doporučujeme opakovat 1x týdně. Zejména baterie, nerezové dřezy a skleněné dveře sprchového koutu a vanové zástěny se pak dlouho budou pěkně lesknout.


Zdravá domácnost: Odstraňte vodní kámen octem a citronem 26. Proč při úklidu domácnosti zbytečně zatěžovat životní prostředí chemickými přípravky, když máme doma po ruce dva skvělé přírodní pomocníky citron a ocet ? S nimi totiž hravě zvládneme odstranit vodní kámen i navrátit ztracený lesk kuchyni a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky